גלילות טחינה, פרג ותפוזים • מתחסל בצ'יק

 
עודכן 15:31 23/08/2014
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון כבר התוודה בפנינו בעבר, אבל זה לא מונע ממנו שוב לחלוק איתנו את אהבתו הבלתי נגמרת לפרג, הזהב השחור והממכר. הפעם, הוא חולק איתנו מתכון מיוחד שיחטף מצנצנת המתוקים: גלילות טחינה, פרג ותפוזים

 
 
 
 
 
גלילות טחינה, פרג ותפוזים
גלילות טחינה, פרג ותפוזים צילום : אפיק גבאי
 

שלום לכולם,

 

כבר התוודיתי בעבר על חולשתי לפרג.

ההתמכרות עדיין לא עברה ואני כל הזמן ממשיך ורוצה לפתח עוד מתכוני פרג. אבל עם המון פרג!

בין שלל מאפי הפרג אני חולה על פרסבורגר פרג. מאפה שמרים ריחני עמוס בפרג.

 

הכנתו לא מסובכת (תוכלו למצוא מתכון לפרסבורגר אגוזים שהעלתי בעבר בטור זה) אבל מנוחתו והתפחתו אורכת זמן.

יש מקרים שאני רוצה פרג, מהר, כאן ועכשיו, ולשם כך פותח מתכון זה: גלילות מבצק גבינות וטחינה פריך-פריך וטעים להפליא החובק בתוכו המון פרג. איזה אושר!

 

הבצק מתנהג ממש כמו בצק פריך רגיל- רק מעט יותר עדין. הקפידו על עיבוד בצק קצר ולישה לאיחוד מלא של החומרים ותנו לו לנוח בקירור לשעה. מילוי הפרג שלי כולל בתוכו מלבד פרג (והרבה) גם מיץ תפוזים וצימוקים. זו הסיבה לשלאחר הכנתו אני מעט טוחן אותו, על מת להקטין את גודל הצימוקים. הקפידו לקרר היטב את המילוי טרום השימוש בו- כך הוא יהיה יציב ולא ימיס את הבצק.

 

לאחר מילוי הבצק ולאחר הנחתו על התבנית, סמנו אותו בעזרת סכין חד לפי עובי העוגייה אותה תרצו לקבל. קל יותר לחתוך את הבצק לאחר האפיה ולא לפניה- על מנת שהמילוי לא יברח ויתייבש.

זהו. העונג מוכן ואני כבר זללתי כמעט את הכל. מזל שנשארו כמה עוגיות לצילום...

 

אפיה טעימה וריחנית!

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 3 שעות (כולל צינון ואפייה) | 20 גלילות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

200 גרם חמאה רכה


70 גרם טחינה גולמית


100 גרם גבינה לבנה


50 גרם אבקת סוכר


קליפה מגוררת מתפוז


500 גרם קמח


 

למילוי:
300 גרם פרג טחון טרי


100 מ"ל חלב


50 גרם מיץ תפוזים


100 גרם חמאה


200 גרם סוכר


150 גרם צימוקים


75 גרם פירורי ביסקוויטים


אבקת סוכר לקישוט


 

 

אופן הכנה:

 

  • במיקסר מקציפים חמאה, טחינה, סוכר וגבינה עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים קמח ולשים עד קבלת בצק אחיד. מחלקים לשלושה חלקים, עטופים בניילון ומקררים לשעתיים.
  • למילוי: מכניסים את כל המרכיבים, למעט פירורי לביסקוויטים, לתוך סיר, מביאים לרתיחה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פירורים.
  • מצננים וטוחנים קלות במעבד מזון.
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק בצק על משטח מקומח לעלה דק, מניחים 1/4 מהתערובת לאורך קצה מלבן הבצק ומגלגלים לגלילה מהודקת.
  • חוזרים על פעולה זו עם יתרת הבצק והמילוי.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסמנים חתכים על גבי הרולדה, שתקל על פריסתה לאחר האפייה.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד הזהבה, מוציאים מהתנור ופורסים לפרוסות.
  • מצננים ומגישים.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכונים עם טחינה? נסו את אלה:

מאפינס חלבת פיצוחים וטחינה גולמית עם סירופ סילאן

עוגת טחינה מפתיעה

עוגיות טחינה ותמרים

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.