מתכון ללביבות פראסה בסגנון יווני

 
עודכן 13:43 25/08/2014
שלום לוי, מסעדת אלבי

יש משהו ממכר בקציצות פרסה: שילוב פשום של כרישה רכה ומתקתקה, גבינות ופירורי לחם, כאן בגרסה יוונית של מסעדת אלבי בשוק הפשפשים

 
 
 
 
 
קציצות פרסה
קציצות פרסה צילום : שרית גופן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי 20 קציצות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

1 ק"ג (4-5 יחידות) כרישה, שטופות היטב וקצוצות דק


50 גרם גבינת קפיטולרי, פקורינו או פרמז'ן, מגוררת


50 גרם גבינת בולגרית, פטה או המאירי, מגורדת


50 גרם פירורי לחם


1 תפוח אדמה קטן, מבושל ומעוך לפירה


2 ביצים


מעט שמן, לטיגון חצי עמוק


 
 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הכרישה במי מלח, בערך 40 דקות או עד לריכוך.
  • מעבירים למסננת, נותנים לכרישה להתקרר ואז סוחטים כמה שיותר נוזלים החוצה.
  • מעבירים את הכרישה לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים ליצירת בלילה.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
  • לוקחים כף מהתערובת ובעזרת ידיים משומנות מעצבים אותה ללביבה. כך יוצרים מהתערובת לביבות אותן מטגנים בנגלות בשמן החם, בערך2-3 דקות מכל צד דקות או עד הזהבה. (שימו לב לא לטגן יותר מדי לביבות בבת אחת) מוציאים לנייר סופג ומגישים חם, עם לימון או יוגורט בצד.

 

המתכון באדיבות שלום לוי, שף ובעלים של מסעדת אלבי - בר יווני שמח בשוק הפשפשים בתל אביב

 

מחפשים עוד מתכונים בייתים? נסו את אלה:

פלפלים ממולאים בעוף או בשר

קציצות ברוטב עגבניות וחומוס

דג מרוקאי אסלי

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.