צפו: כמה דקות ויש לכם סלט עוף תאילנדי

 
עודכן 08:37 27/08/2014
חגי לרנר, צילום ועריכה: אלי שרם

מחפשים רעיון מקורי לארוחת ערב בזמן קצר וטעם מקסימלי? שף חגי לרנר מבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים" עם רעיון מדליק לסלט עוף עם אטריות שעועית ברוטב תאילנדי חריף

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 3 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 חזה עוף


1/2 תפוח גרנד סמית


1 מלפפון


בצל ירוק


1/2 חבילה איטריות שעועית


כוסברה


נענע


 

לרוטב:

מיץ מליים אחד


1 ו-1/2 כפות של סוכר חום דמררה


2 כפות רוטב דגים תאילנדי


פרוסות של צ'ילי, לפי הטעם


1 שן שום, כתושה


 

להגשה:

בוטנים, קצוצים


כוסברה


נענע


 
 

אופן הכנה:

  • מרתיחים סיר עם מים (בלי מלח!) ומכניסים אליו את חזה העוף. ממתינים לרתיחה נוספת, משאירים את הסיר ברתיחה כ-2 דקות, מכבים את האש ומשאירים את העוף בתוך המים בערך חצי שעה.
  • מכינים את אטריות השעועית לפי הוראות היצרן על האריזה.
  • חותכים את המלפפון לאורך: בעזרת כפית מסירים את הגרעינים, וחותכים לפרוסות אלכסוניות דקות.
  • פורסים את התפוח לפרוסות דקות.
  • פורסים את הבצל לפרוסות דקות.
  • חותכים את האטריות המבושלות.
  • קורעים את העוף עם כיוון הסיבים לרצועות דקות ולתוך קערת הסלט.
  • מוסיפים כמה עלי כוסברה ונענע.

לרוטב:

  • סוחטים ליים לתוך קערה.
  • מוסיפים את הסוכר החום ורוטב הדגים. מערבבים היטב עד להמסת הסוכר.
  • מוסיפים שן שום כתושה וצ'ילי פרוס דק (כל אחד לפי כוח הסיבולת שלו).
  • מערבבים היטב, מתקנים תיבול.
  • מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים היטב ומעבירים לצלחת.
  • מפזרים בוטנים, מעט עלים של נענע וקצת כוסברה.
 

שף חגי לרנר הוא ראש מגמת בישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"


מחפשים עוד מתכונים בכמה דקות הכנה? נסו את אלה:

 

סלט קיסר "מזויף"

אורז תאילנדי מוקפץ עם ירקות

כנאפה שאפשר להכין בבית

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.