ספגטי אלי-אוליו עם ברוקומיני בכמה דקות

 
עודכן 19:54 30/08/2014
שף חגי לרנר, צילום ועריכה: אלי שרם

ככה נראית ארוחת ערב משפחתית באיטליה: ספגטי עם רוטב אלי-אוליו והרבה ברוקולי קטנים בצלחת גדולה לכל השולחן. שף חגי לרנר, מבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים", מראה לנו איך מכינים ארוחה נפלאה ב-10 דקות עבודה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 20 דקות | 2-3 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

חבילת ברוקומיני


 2 שיני שום


פלפל שאטה


גרידה מחצי לימון


חבילת פסטה


 
 

אופן הכנה: 

  • ממלאים סיר גדול עם מים וממתינים לרתיחה.
  • בינתיים מורידים לברוקומיניז את הראש, מפרידים את הראשים ומניחים את הגבעולים בצד.
  • מקלפים את החלק התחתון של הגבעולים העבים (אם הם דקים אין צורך לקלף).
  • קוצצים את הגבעולים לטבעות קטנות (כך הם יוכלו להתבשל עם הראשים).
  • פורסים את שיני השום דק.
  • כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה פנימה ונותנים לה להתבשל לפי הוראות היצרן.
  • 3 דקות לפני הזמן הנקוב על אריזת הפסטה, מוסיפים את הברוקומיני לתוך המים וממתינים 3 דקות.
  • מסננים את תכולת הסיר למסננת (שומרים קצת ממי הבישול!) ומניחים אותה ליד הכיריים.

להכנת הרוטב, מתחילים את הפעולה במחבת קרה:

  • מוסיפים למחבת 4 כפות שמן זית למחבת רחבה.
  • מוסיפים את השום הפרוס, שוברים פנימה פלפל השאטה ומגררים מעל המחבת קליפה מחצי לימון.
  • מדליקים את האש ומחכים לראות שהשום "רוקד" במחבת והמטבח מתמלא ריח.
  • מעבירים את תכולת המסננת למחבת ומתחילים לערבב.
  • מוסיפים 5-6 כפות ממי הבישול של הפסטה כדי להמנע מטיגון וכדי ליצור רוטב מהמים והשמן יחד.
  • מתבלים במלח ומעט פלפל ומורידים מהאש.
  • מעבירים לצלחת, רצוי משפחתית, מגררים מעט גבינת פרמז'ן מעל - ובתאבון.
 

שף חגי לרנר הוא ראש מגמת בישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים"

מחפשים עוד מתכונים בכמה דקות עבודה? נסו את אלה:

כנאפה שאפשר להכין בבית
אורז תאילנדי מוקפץ
סלט קיסר "מזוייף"

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.