לחם שום ורוזמרין • שלום כיתה א' לגדולים

 
עודכן 07:39 01/09/2014
אורן גירון

תחילת שנת הלימודים ממש מעבר לפינה, והקונדיטור אורן גירון חושב שלא חייבים לקנות את הלחם בסופר. לכבוד המאורע הוא חולק איתנו מתכון ממכר ללחם שום ורוזמרין

 
 
 
 
 
לחם שום ורוזמרין
לחם שום ורוזמרין צילום : אפיק גבאי
 

זהו. זה נגמר.

 

החופש הגדול מגיע מחר לסיומו ומליוני ילדים חוזרים אל ספסל הלימודים ויחד עם זה מאות אלפי הורים יוצאים לפגרה מעול החופש הגדול. עד החופשה הבאה.

הקיץ הזה היה קשה ,טעון וחם במיוחד ואני מקווה כי החזרה ללימודים תסמל איתה חזרה לשגרה רגועה ושקטה.

למשקיענים, טור השבוע עוסק בלחם. לחם שניתן להכין לכריכים לבית הספר או סתם לפינוק לארוחת הבוקר/צהריים/ערב.

 

אני מודע לכך שעניין השמרים שנוי במחלוקת- אבל אם תעקבו באדיקות אחרי שלבי ההכנה- צפוי לכם לחם טעים ומפנק. וקל מאוד להכנה. את התיבול כמובן שניתן לשנות, להחליף או להשמיט כליל.

 

קמח לחם, בסיס הלחם, הוא הקמח הייעודי והנכון לאפיית מאפי שמרים ולחמים בפרט. תנו לבצק לישה ממושכת והגונה על מנת לגרום לו להתקבל אלסטי ולספוח היטב את כל כמות המים.

את הבצק, לאחר ההתפחה הראשונה, ניתן לחלק לשניים או יותר, למשל גם ללחמניות, תלוי בכמות ובגודל.

תנו ללחם מכת חום גבוהה על מנת להעניק לו את הצבע והקרום הפריך.

 

זהו. מקווה כי שנת הלימודים תעבור בשקט, בבטחה ובהצלחה.

 

שבוע מוצלח לכולכם,

אורן גירון

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 25 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים: 

 

1/2 ק"ג קמח לחם מנופה


15 גרם שמרים יבשים


כ-350 מ"ל מים פושרים


ענף רוזמרין קצוץ, עלים בלבד


3 שיני שום כתושות


30 גרם סוכר


10 גרם מלח


50 גרם שמן זית


 

אופן הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי הבצק למעט המים בקערת מערבל ולשים תוך הוספת מים הדרגתית לבצק חלק, כ-10 דקות.
  • מניחים להתפחה מכוסה עד הכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים מכל אחד ככר לחם מוארכת (לא ללוש את הבצק יתר על המידה, הוא יהפוך אלסטי וקשה לעיבוד).
  • מניחים על מגש אפיה מרופד, מכסים ומניחים להתפחה נוספת ל-80%.
  • מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
  • מקמחים קלות את הכיכרות ובעזרת מספריים גוזרים את הכיכר בחתכים אלכסוניים ומטים את החתכים לכיוונים מנוגדים, ליצירת מראה דמוי ענף.
  • אופים 15 דקות, מורידים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד 15 דקות.
  • מצננים היטב לפני הפריסה.

 

 
צילום : אפיק גבאי
 
צילום : אפיק גבאי
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים עוד מתכונים ללחמים ומאפים? נסו את אלה:

לחם חמוציות ושקדים

בייגלה ירושלמי במילוי כרישה וריקוטה

מאפה בצק עלים, גבינות ועגבניות שרי

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.