לכבוד החג: 5 מתכונים עם דבש

 
עודכן 15:48 14/09/2017
עז תלם

הוא מתוק, ממכר ויכול להשתלב בנינוחות בכל אחד ממנות ארוחת החג (וגם ארוחת שישי רגילה). מהראשונות ועד הקינוח, הנה 5 מנות עם מעולות עם דבש

 
 
 
 
 

דבש הוא אחת המתנות הגדולות של הטבע - מתוק, עשיר, סמיך מפנק. אנחנו נוהגים לטבול בו תפוח ולאחל שנה טובה ומתוקה, ומבחינה קולינרית, הוא רב תכליתי כמו שהוא מתוק. דבש יכול להשתלב בהצלחה בכל חלקי הארוחה ועם מגוון רחב של חומרי גלם. היום נכיר 5 מנות איתו שיכולות לשבת מצוין על שולחן החג או בארוחת שישי.

 

 
סלט גזר רימונים
סלט גזר רימונים צילום : Fotolia.com
 

מנה ראשונה: סלט גזר, דבש ורימונים (3-4 מנות)
סלט מהיר שאולי יזכיר לכם את הצימעס המפורסם. במקום צימוקים מקשטים את המנה עם רימונים ובמקום סוכר מוסיפים דבש. ומה שהכי כיף במנה הזאת: קלי קלות להכין אותה.

 

כך תכינו: חותכים 4 גזרים גדולים שכבר קלפתם לרצועות דקיקות - אפשר להיעזר במנדולינה, קולפן ז'וליינים, סכין אם אתם מיומנים או פשוט לגרר בפומפיה. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים ¼ צרור כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה או שמיר) ½ 1 כפות דבש, מיץ מחצי לימון ו-2-3 כפות שמן זית. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים למקרר להשריה של שעה לפחות. מעבירים לקערות הגשה ומעטרים בכמה כפות של גרגרים רימון טריים ויפים.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לאתר The Kitchen Coach

 

 

 
סלמון בחרדל ודבש
סלמון בחרדל ודבש צילום : Fotolia.com
 

מנת דג: סלמון אפוי בחרדל ודבש עם תרד (4 מנות)

דג הסלמון הפך חביב הקהל בשנים האחרונות, ונהיה קל יותר מתמיד למצוא אותו באיכות גבוהה בחנויות דגים רבות. בשילוב פשוט אך מפתיע של חרדל עם דבש מקבלים מנה שמחה וטעימה.

כך תכינו: מבקשים ממוכר הדגים 4 פילטים יפים של סלמון, במשקל 150 גרם כל אחד, בלי אדרות, עם העור. כשמגיעים הבייתה, טורפים בקערה 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות חרדל דיז'ון חלק, 2 כפות דבש, מלח ופלפל וגרידה מ-½ לימון (או ליים) לתערובת אחידה. מחממים מחבת מעל להבה גבוהה, וכשהיא לוהטת מוסיפים מעט שמן ומניחים עליה את הפילטים עם צד העור כלפי מטה. מטגנים בערך 3 דקות או עד שצד העור מזהיב, ובאותו אופן מטגנים דקה נוספת מהצד השני - רק עד שמתקבל צבע זהוב. מוציאים, מברישים מרוטב הדבש-חרדל מכל הכיוונים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-4 דקות או עד שהסלמון מבושל לחלוטין. בזמן שהסלמון בתנור מטגנים באותה מחבת חבילה אחת של עלי תרד יפים, 2-3 דקות או עד שאיבדו את רוב נפחם וקיבלו צבע כהה ויפה. מגישים את הסלמון ביחד עם התרד.

 

 
רוסטביף - חשוב לתת לו לנוח
רוסטביף - חשוב לתת לו לנוח צילום : Fotolia.com
 

עיקרית: רוסטביף סינטה עם דבש וטימין (6-8 מנות)

רוסטביף הוא לחלוטין אחד מהנות עם אפקט רושם הכי גדול, למרות שאת רוב העבודה עושה בכלל התנור. שימו לב לא לדלג על שלב המנוחה שבא אחרי הצלייה בתנור. המנוחה עוזרת למיצים להירגע ומניבה רוסטביף עסיסי וטעים.

כך תכינו: מחממים מחבת פסים גדולה, גריל או פלנצ'ה. לוקחים נתח יפה של סינטה במשקל 1.5 ק"ג, ומצפים אותו בתערובת של 3 כפות ממרח חרדל, מלח גס, פלפל שחור גרוס וזרעי חרדל (בערך כפית מכל אחד). משמנים היטב את משטח הצלייה, מוסיפים את הנתח וצורבים היטב מכל הכיוונים, עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מעבירים לתבנית ואז לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות וצולים למשך 30-40 דקות, עד לקבלת דרגת עשייה מדיום (אם יש לכם מדחום לבשר מרכז הנתח צריך להיות בטמפרטורה של 60 מעלות). מוציאים מהתנור, ואז יוצקים על הנתח 2 כפות דבש נוזלי ומפזרים עלים מ-5 גבעולי טימין. נותנים לו לנוח לפחות 20 דקות לפני שפורסים ומגישים.

 

 
בשביל הרושם: גזר מזוגג
בשביל הרושם: גזר מזוגג צילום : Fotolia.com
 
 

תוספת: גזרים מזוגגים (4 מנות)
אל תיבהלו מהמילה מזוגג - הכוונה לבישול שמשאיר את חומר החלם עם ציפוי מבריק ומלא טעם. שווה לחפש למנה הזו את הגזרים הכי קטנים והכי טריים שיש - אפשר למצוא כאלו בשווקי איכרים. אם לא מצאתם, אפשר להשתמש בגזרים רגילים, שקולפים וחותכים לאורך באלכסון לפיסות באורך 4-5 ס"מ, או בגזר גמדי (ובמקרה שלהם אין צורך בבישול מוקדם).

כך תכינו: מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים אליו ½ ק"ג גזרים קטנים וקלופים ומבשלים 5-6 דקות, עד שהתחילו להתרכך. מסננים את המים ומחזירים את הגזרים לסיר, ביחד עם 30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן זית לגרסה שתתאים לצד מנות בשריות), 2 כפות דבש ומיץ מ-¼ לימון (משהו כמו כפית). מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה עד שהגזרים מצופים בתערובת, התרככו וקיבלו גוון מבריק ויפה - הנוזלים צריכים להתאדות כמעט לחלוטין מהסיר. מוציאים ומגישים - אפשר להכין מראש.

 

 
בקלווה בהשראה יוונית
בקלווה בהשראה יוונית צילום : Fotolia.com
 

קינוח: בקלווה פיסטוקים ספוגה בסירופ דבש (10 מנות)
יותר קל ממה שזה נראה. את החמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס או שמן זית אם מגישים בקינוח בארוחה בשרית (שמן קוקוס עדיף).

 

כך תכינו: לילה לפני שמכינים, שמים חבילת דפי פילו במקרר שתפשיר. טוחנים 200 גרם אגוזי המלך ו-150 גרם פיסטוקים קלופים למעין ממרח. מוציאים, שמים בצד, ואז שמים במעבד מזון עוד 150 גרם פיסטוקים, ואותם טוחנים למרקם גס יותר. משמנים תבנית בגודל 20X30 ומניחים עליה דף פילו אחד. מורחים עליו חמאה מומסת (צריך בערך 150 גרם חמאה לכל המנה) ובאותו אופן (הנחה+הברשה בחמאה) מסדרים 2 דפים נוספים. מעל מיישרים שכבה של 1/2 מתערובת הפיסטוקים ואגוזי המלך. מסדרים 3 דפים משומנים מעל, ואז 2/3 מהפיסטוקים, שוב 3 דפי פילו משומנים ואז את שאר תערובת הפיסטוקים-אגוזים. מניחים 2 דפי פילו משומנים מעל וחותכים את מה שבתבנית לקוביות (לפני האפייה, ראו תמונה). מפזרים מעל את שארית הפיסטוקים הטחונים ומעבירים לתנור לאפייה של 20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהפילו מקבל גוון חום זהוב יפה. בזמן שהבקלווה בתנור, מכינים סירופ: שמים בסיר קטן 4 כפות דבש, 150 גרם (¾ כוס) סוכר לבן או חום, מיץ מ-1/2 לימון וכוס מים (אפשר גם קצת קינמון ומי ורדים אם אוהבים). מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס. כשהבקלווה יוצת מהתנור יוצקים עליה מן הסירופ המהירות כדי שתספוג את הכל, נותנים לה להתקרר כמה דקות ואז מגישים.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לאתר The Kitchen Coach

 

לעוד מתכונים מצוינים במדור טופ 5:
5 מתכוני שזיפים
5 מתכונים עם אבטיח
5 מתכונים עם עגבניות שרי 

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.