צפו: איך להכין חומוס ב-30 דקות בדיוק (מעדשים!)

 
עודכן 13:20 02/09/2014

בלי להשרות, בלי סודה לשתייה ובלי לחכות עד שיתרכך • עז תלם מסביר איך אפשר להכין חומוס כמו של חומוסיה, רק מעדשים כתומות

 
 
 
 
 

 

 

מי לא אוהב חומוס שירים יד. מישהו? 

 

חומוס הוא אחד המאכלים הכי פופולריים וממכרים שיש לנו בארץ. כמו ששמו מציע, הוא נוצר מהקטניה חומוס, ואנחנו רגילים בראש לחבר ישר בין הקטניה לממרח. אבל כמו שקרפצ'יו מזמן כבר לא מתאר רק מנה של בשר בקר פרוס דק, אלא פריסה דקה של כל חומר גלם כמעט, כך גם אפשר להפריד בין הממרח מלא הטעם שהוא החומוס לקטניה שהיא חומר גלם העיקרי בו, שהיא גם חומוס.

 

כשמורידים את החומוס (הקטניה), שעל כל מעלותיו דורש זמן השריה ממושך - לילה במקרר לפחות בקופסה מלאה מים, ועוד זמן בישול של שעתיים (בתוספת של סודה לשתייה שעוזרת לרכך את הקליפה), עד שהוא מגיע למצב נימוח, ומחליפים אותו בעדשים כתומות - שמתבשלות ומתרככות תוך 15 דקות ולא דורשות כלל השריה, אפשר להגיע למרקם וטעם מושלמים, בהרבה פחות מאמץ.

 

>> ההסברים המפורטים והמתכון המלא נמצאים כאן באתר The Kitchen Coach

לעוד פתרונות לבעיות במטבח של עֹז תלם:

למה לא להכין עוף ממולא
איך מכינים קציצות עסיסיות
איך לחמם שניצל 

 
עוד כתבות במדור קיצ'ן קואץ'
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.