טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן

 
עודכן 12:16 06/09/2014
אורן בקר

זה נשמע קצת מוזר, אבל ברגע שתיקחו ביס מהטארט הזה תבינו את הקסם: שילוב מיוחד בין גבינת רוקפור ושוקולד לבן. הקונדיטור אורן בקר עם מתכון יוצא דופן

 
 
 
 
 
טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן
טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן צילום : מתוך התוכנית: "ככה אופים את זה"
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | תבנית 20 ס"מ או אישיות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

100 גרם חמאה רכה


6 כפות אבקת סוכר (60 גרם)


2 כפות שקדים טחונים (20 גרם)


1/2 כפית תמצית וניל


½ כפית גרידת לימון


1 ביצה L


170 גרם קמח


קורט מלח



מוס שוקולד לבן קרמליזה ורוקפור:
370 גרם שוקולד לבן


270 מ"ל חלב


כפית וניל


5 גרם ג'לטין


30 מ"ל מים


430 גרם שמנת מתוקה 38%


50 גרם גבינת רוקפור


 

אופן הכנת הבצק:

  • במערבל עם וו גיטרה מערבבים קלות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.
  • מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וביצה.
  • מנפים קמח מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.
  • מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד.יש להימנע מלישת יתר.
  • מוציאים את הבצק מהמערבל משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לשעתיים, עד לשימוש.(בשלב זה ניתן גם להקפיא לשימוש עתידי)

המוס:

  • מניחים את השוקולד הלבן על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקרמלים אותו בתנור בחום נמוך של 150 מעלות, למשך 12 דקות, עד שהשוקלד מחליף את צבעו לקרמל (זהוב).
  • מספיגים את הג'לטין במים ומשהים כ- 10 דקות במקרר.
  • מרתיחים חלב ווניל ויוצקים מעל השוקולד הלבן (שעבר קירמול). מערבבים היטב לגאנש חלק.
  • ממסים את הג'לטין במיקרו, כ- 10 שניות) ומוסיפים לגאנש. מערבבים היטב.
  • מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט. כשהגנאש מתקרר מקפלים פנימה את השמנת, מערבבים לקרם חלק.

הרכבת הטארט:

  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
  • משבצים תבניות טארט אישיות חלקות בבצק, מהדקים היטב את שולי הבצק לדפנות התבנית ומסירים שאריות מיותרות.
  • מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  • אופים "אפייה עיוורת" ב-170 מעלות כ 15 - 20 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  • לאחר שתחתיות הבצק מתקררות היטב, יוצקים מן הקרם המוכן וזורים חתיכות רוקפור לעיטור.
  • מקפיאים היטב. לפני ההגשה, ניתן לקשט עם קישוטית שוקולד לבן וגבינת רוקפור.
 

רוצים לצפות באורן בקר מכין את המתכון? >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים מהתוכנית? נסו את אלה:
טארט קרם שוקולד חלב עם גאנש שוקולד לבן
טארט שוקולד קלאסי

טארט קרם שקדים בטעם פטל ותאנים

 

 
עוד כתבות במדור ככה אופים את זה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.