טארט שוקולד קלאסי זריז

 
עודכן 12:28 06/09/2014
אורן בקר

הקונדיטור אורן בקר יוצא לאפות עם ילדי בית השנטי טארט שוקולד זריז שכל אחד יכול להכין בבית במינימום מאמץ ומקסימום טעם

 
 
 
 
 
טארט שוקולד
טארט שוקולד צילום : מתוך התוכנית: "ככה אופים את זה"
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | תבנית 26 ס"מ עגולה | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

100 גרם חמאה רכה


6 כפות אבקת סוכר (60 גרם)


2 כפות שקדים טחונים (20 גרם)


1/2 כפית תמצית וניל


½ כפית גרידת לימון


1 ביצה L


170 גרם קמח


קורט מלח



למלית:
170 מ"ל שמנת מתוקה 38%


170 גרם שוקולד מריר


1 כף חמאה


 

אופן הכנת הבצק:

  • במערבל עם וו גיטרה מערבבים קלות חמאה רכה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים.
  • מוסיפים תמצית וניל, קליפת לימון וביצה.
  • מנפים קמח מוסיפים לו קורט מלח ומוסיפים למערבל.
  • מערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד.יש להימנע מלישת יתר.
  • מוציאים את הבצק מהמערבל משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
  • מעבירים למקרר לשעתיים, עד לשימוש.(בשלב זה ניתן גם להקפיא לשימוש עתידי)

המלית:

  • מרתיחים שמנת מתוקה, יוצקים על גבי השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת גאנש.
  • כשהגאנש מתקרר מעט, מוסיפים לו את החמאה ומערבבים לקרם חלק.
  • מעבירים את הגאנש לשק זילוף עם צנתר משונן קוטר 6.

רידוד הבצק:

  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
  • משבצים תבניות טארט אישיות חלקות בבצק מהדקים היטב את שולי הבצק לדפנות התבנית ומסירים שאריות מיותרות.
  • מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר למנוחה של כשעה.
  • אופים "אפייה עיוורת"ב- 170 מעלות כ 15 - 20 דקות,עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
  • מקררים היטב את הקלתיות.

הרכבת הטארט:

  • מזלפים את הגאנש על גבי הקלתיות האפויות.
  • ניתן לקשט את הטארטים עם אבקת זהב, קישוטית שוקולד או עלה זהב.
 

רוצים לצפות באורן בקר מכין את המתכון? >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים מהתוכנית? נסו את אלה:

טארט קרם רוקפור ומוס שוקולד לבן

טארט קרם שוקולד חלב עם גאנש שוקולד לבן
טארט קרם שקדים בטעם פטל ותאנים

 

 
עוד כתבות במדור ככה אופים את זה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.