שני סמלי חג במתכון אחד • מאפינס דבש ותפוחים

 
עודכן 13:24 07/09/2014
רות אוליבר

הנה רעיון למאפין קליל לארוחת הבוקר שאחרי ארוחת החג: אוורירי, מתקתק והולך בול עם הקפה. כך משלבים שני סמלי חג במאפה אחד

 
 
 
 
 
מאפינס דבש ותפוחים
מאפינס דבש ותפוחים צילום : דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
 

בתבנית מאפינס סטנדרטית יש מקום ל-12 מאפים, אך מהמתכון שלנו יצאו קצת יותר. את השאריות אפשר לאפות במקביל בקוקוטים מאלומיניום. זמני האפייה לא משתנים.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | 14 מאפינס | רמת קושי: קל

 
 
מתוך גיליון ראש השנה של "על השולחן"
מתוך גיליון ראש השנה של "על השולחן" צילום: גרפיקה "על השולחן"

מצרכים:

 

3 ביצים


200 גרם (2/3 כוס פחות כף) דבש


150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) שמן חמניות


1 כפית תמצית וניל


300 גרם (2 כוסות+2 כפות) קמח


1 שקית אבקת אפייה


200 מ"ל (3/4 כוס+כף) מים


1 תפוח גרני סמיט, קלוף וחתוך לקוביות קטנות


 

לקישוט וציפוי:
2 תפוחי גרני סמיט, קלופים ללא הליבה פרוסים דק


2 כפות אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.
  • טורפים ביצים, מוסיפים דבש ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים שמן ווניל וממשיכים לערבב.
  • מערבבים קמח ואבקת אפייה.
  • מוסיפים את הקמח והמים לתערובת לסירוגין בפעמיים-שלוש עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים קוביות תפוח ומערבבים עד שהן נטמעות בבלילה.
  • יוצקים את הבלילה עד גובה 2/3 המנז'טים ומסדרים כמה פרוסות תפוחים מעל.
  • אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס יציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא לח. מצננים.
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
  • שומרים בכלי אטום במקרר 5 ימים.
  • מגישים בטמפרטורת החדר.

 

גיוון: מחליפים את התפוחים בכמות זהה של נקטרינות.

 

חפשו עוד מתכונים לראש השנה בגיליון החדש של "על השולחן"


כבר ביקרתם במאגר המתכונים שלנו לראש השנה? >> לחצו כאן


מחפשים עוד מתכונים מתוקים ברוח החג? נסו את אלה:

מיני עוגת תפוחים ושקדים

קאפקייקס תפוחים מקורמלים

עוגת עוקץ הדבורה במנות אישיות

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.