3 מתכוני רוסטביף משובחים לראש השנה

 
עודכן 06:51 09/09/2014
אלרן גולדשטיין

הרוסטביף והרוסט לאמב נולדו לאורות הנוצצים ושקשוק כוסות היין של ארוחות החג, וכבר בילדותם באנגליה דבק בהם הכינוי “סאנדיי רוסט”. הם טיפסו למעמדם הרם לא רק בזכות המראה והניחוח המפתים שלהם, אלא משום שהם יודעים להשיל את בגדי הזוהר ולהפוך לנתחים קרים, שמתקתקים עבורנו ארוחות מהירות במשך כל השבוע שלאחר סעודת החג. השף אלרן גולדשטיין מלמד לבחור, לתבל ולצלות רוסטים מושלמים מפילה בקר או מסינטה של בקר או טלה ולא שוכח לטפל בהם יפה גם בבוקר שאחרי

 
 
 
 
 

כמנה עיקרית עסיסית, כתוספת לסנדביץ' מפנק או כחלק מסלט מרענן - לרוסטביף עשרות פנים ותורה שלמה של הכנה מאחוריו. רגע לפני שאתם צוללים למתכונים (הנפלאים),תציצו במדריך השלם לרוסטביף (לחצו כאן) שם השף מלמד איך לבחור, לתבל ולצלות רוסטים מושלמים מפילה בקר או מסינטה של טלה.

 

רוסט פילה בקר

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: לפי גודל הנתח | 10 מנות | רמת קושי: בינוני

 
רוסט פילה בקר
רוסט פילה בקר צילום : עודד מרום, סגנון: אוריה גבע
 

את הפילה האלגנטי אני מבשם בטרגון אניסי ורוזמרין. מומלץ לקשור אותו כדי לקבל פרוסות עגולות ומושלמות. מכיוון שהפילה הוא נתח צר, שעלול לעבור במהירות את זמן הצלייה הרצוי, חשוב במיוחד להיעזר במדחום או אפילו לצלות דקה פחות. מחירו של הפילה יהפוך צליית יתר לטראגית

 

מצרכים:

 

1 נתח פילה בקר במשקל 1½-2 ק"ג (נטו) נקי משומן ומגידים


3-2 כפות דבש


3-2 כפות חרדל דיז'ון חלק


3/4 כפית פפריקה מתוקה


מלח ופלפל שחור גרוס


7 ענפי טרגון


6-5 ענפי רוזמרין


6-5 כפות שמן זית


חוט שפגאט לקשירה


 

אופן הכנה:

  • מערבבים חרדל ודבש ומושחים בתערובת את נתח הבשר מכל צדדיו.
  • מתבלים את הבשר בפפריקה ופלפל שחור.
  • מצמידים ענפי רוזמרין וטרגון בנקודות שונות לאורך הנתח וקושרים אותם אל הבשר באופן הבא: בעזרת חוט שפגאט קושרים לולאה המקיפה את קצהו האחד של הנתח. מלפפים לולאה נוספת סביב הנתח ומחזיקים אותה צמודה לבשר בעזרת האגודל, ואת המשך החוט מעבירים מתחת לנתח, משחילים את קצה החוט בלולאה ומהדקים.
  • חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לקצה הנתח (תמונות של כל שלב תמצאו באתר "על השולחן", לחצו כאן).
  • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • מוציאים את הנתח מהמקרר כ-40 דקות לפני הצלייה ומביאים לטמפרטורה החדר.
  • מחממים תנור ל-230 מעלות.
  • מניחים את הבשר על רשת צלייה ומתחתיה תבנית.
  • מטפטפים על הנתח שמן זית, מתבלים במלח ומכניסים לתנור, צולים 8-7 דקות.
  • מורידים את הטמפרטורה ל-180 וצולים 15 דקות למידת עשייה מדיום רייר (55 מעלות) או 25-20 דקות למדיום (כ-60 מעלות).
  • לא כדאי לעלות מעל מידה זו, וממילא החלקים הצרים בקצוות יהיו עשויים יותר.
  • נותנים לבשר לנוח 15 דקות, מסירים את החוט ופורסים.
 

רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: לפי גודל הנתח | 12 מנות | רמת קושי: בינוני

 
רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים
רוסטביף סינטה עגל בחרדל ותבלינים צילום : עודד מרום, סגנון: אוריה גבע
 

זאת תערובת התיבול האהובה עלי ביותר והיא מתאימה לכל סוג הרוסט. יש בה זרעי חרדל, זרעי כוסברה, צ'ילי יבש והפייבוריט שלי: זרעי שמיר, שמוסיפים טעם מעט אניסי וניחוח מרומז של שמיר. המיצים שזולגים מהבשר בזמן הצלייה נפלאים לצליית ירקות. כאן הם מתבלים ומבשמים דלעת ענקית ומתקתקה שיושבת בתנור מתחת לנתח. לצידה אפשר גם להניח ירקות שורש ותפוחי אדמה.

 

מצרכים:

 

3 ק"ג (ברוטו) סינטה עגל נקי ממכסה השומן ומגידים


3 כפות גדושות חרדל חלק


2 כפות גרגרי פלפל שחור


2 כפות גרגרי כוסברה


1 כף זרעי חרדל צהוב יבשים


1 כף זרעי שמיר


1/2 כפית צ'ילי יבש, גרוס


10-8 שיני שום, כתושות


מחטים מ-4 ענפי רוזמרין


4-3 כפות שמן זית


 

לדלעת:
2-1½ ק"ג דלעת בנתח אחד גדול


1/4 כוס שמן זית


מלח גס ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מתבלים את הבשר יום קודם: מושחים את הבשר בשכבת חרדל דקה מכל הצדדים.
  • כותשים את התבלינים היבשים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים, מערבבים עם שום ורוזמרין ומדביקים את התערובת לבשר בעזרת האצבעות.
  • מניחים את הבשר במגש, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ללילה.
  • מוציאים את הבשר מהמקרר שעה וחצי לפני הצלייה.
  • מחממים תנור ל-230 מעלות.
  • צולים את הבשר והדלעת: מניחים דלעת בתבנית, מזלפים מעליה שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  • מניחים את הבשר על רשת צלייה, מזלפים עליו מעט שמן זית ומעבירים לתנור. תחתיו מניחים את התבנית עם הדלעת.
  • צולים את הבשר 10 דקות להשחמה.
  • מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים 50 דקות למידת עשייה מדיום-רייר (חום פנימי 55 מעלות) או 66-50 דקות למידת עשייה מדיום (כ-60 מעלות חום פנימי).
  • מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח 20 דקות לפחות לפני הפריסה.
  • אם צריך, ממשיכים לצלות את הדלעת עד לריכוך.
 

רוסטביף, היום שאחרי

 

בימים שאחרי סעודת החג הנתחים הקרים ישתלבו היטב בסלטים קרים או בכריכים מושקעים. הנה כמה רעיונות למנות רעננות ביום שאחרי וגם מתכונים לממרחים זריזים ולמחמצים שישדרגו את הסנדוויצ'ים שלכם

 

סלט תאילנדי ורוסטביף ברוטב טומטצ’ילי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 
סלט תאילנדי ורוסטביף ברוטב טומטצ’ילי
סלט תאילנדי ורוסטביף ברוטב טומטצ’ילי צילום : עודד מרום, סגנון: אוריה גבע
 

השילוב של בשר עם פירות ותיבול אסיאתי מעניק לו חיים חדשים ומבטיח שהוא לא ישעמם אתכם ביום שאחרי. הרוטב נע בין מתיקות לחריפות והתפוזים שבו מתבלים בעדינות את הירקות, הפירות והבשר.

 

מצרכים:

 

300 גרם רוסטביף מסינטה טלה (או עגל) פרוס דק


 

לרוטב טומטצ'ילי:
2 עגבניות בינוניות


4-3 כפות מיץ לימון


1/4 בצל יבש, קצוץ


3-2 שיני שום


1/3 כוס מיץ תפוזים טרי


1/4 כפית קליפת תפוז, מגוררת


½1 כפות רוטב דגים (נאם פלא)


3 כפות סוכר


4-3 כפות שמן זית


2 כפות שמן שומשום


 

לסלט:
2 יחידות פפאיה ירוקות / מנגו ירוק / פפאיה כתומה קשה


1/2 סלסילה אפונה סינית חתוכה לרצועות דקיקות או שעועית ירוקה רחבה


1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקיקות


8 עלי סלרי שלמים


עלים מצרור כוסברה


1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות


1 צנון גדול, חתוך לרצועות דקיקות


1 קולרבי חתוך לרצועות דקיקות


 

אופן הכנה:

  • מכינים רוטב טומטצ'ילי: טוחנים את כל רכיבי הרוטב חוץ משמן זית ושמן שומשום בבלנדר או במעבד מזון למחית אחידה.
  • מסננים ומוסיפים שמן זית ושומשום.
  • הרוטב יישמר יומיים-שלושה במקרר.
  • מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה, מתבלים ברוטב, מסדרים מעל את פרוסות הסינטה ומגישים.
  • לגרסה אקסטרה חריפה: מוסיפים לבלנדר כ-3 כפות סיראצ'ה (רסק פלפלים אסיאתי חריף, להשיג במעדניות ובחנויות המתמחות) ו-1/2 פלפל ירוק חריף.

 

 

רוסטביף, המדריך השלם >> לחצו כאן

מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:

פילה בקר ברוטב חזרת

שפונדרה ביין אדום 

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.