מתכון לצלי בקר עסיסי

 
עודכן 15:02 19/09/2017
הדס הירש-אובזילר

3 מצרכים, 3 שעות בישול • מנה עיקרית לא מתחכמת לארוחת שישי ואולי גם לראש השנה: צלי כתף בקר ברוטב שום ופפריקה שמתבשל עד שהוא נימוח ועשיר. רק להוסיף אורז בצד ואתם מסודרים

 
 
 
 
 
צלי בקר
צלי בקר צילום : אסף אמברם
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 3 שעות | 3 שעות |רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

נתח של פילה מדומה (מספר 6), במשקל 1.2 ק"ג בערך


שמן לטיגון


כף פפריקה מתוקה


2 כפיות שום כתוש


מלח, פלפל


 
 

אופן הכנה:

  • צורבים את נתח הבשר בסיר רחב עם מעט שמן עד שהוא חום-זהוב מכל צידיו, בערך 4 דקות כל צד. 
  • מוסיפים פפריקה, שום כתוש, מלח ופלפל ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מסירים את הקצף שעולה לפני השטח.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כ-3 שעות, או עד שהבשר רך ונימוח.
  • במהלך הבישול מערבבים מדי פעם ומוודאים שהסיר לא התייבש. אם צריך מוסיפים עוד נוזלים.
  • אם רוצים להגיש את הצלי ברוטב ניתן חצי שעה לפני סיום הבישול להוסיף מיני סוגי פטריות טריות פרוסות לקבלת רוטב פטריות עשיר.

 

 
 
עוד כתבות במדור בטעם של בית | מתכונים מהסיר של הדס הירש-אובזילר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.