2 מתכוני טלה חגיגיים לראש השנה

 
עודכן 11:54 09/09/2014
שף שגיא אזולאי

בשר טלה נחשב לנתח עסיסי, משובח וחגיגי יותר משאר האופציות המוצעות בשוק. שף שגיא אזולאי ממסעדת "לבן" בסנימטק בירושלים חולק איתנו שני מתכונים מנצחים

 
 
 
 
 

מנות מבשר טלה נחשבות חגיגיות ומשובחות בעיקר בגלל הטעם העמוק והמרקם הרך שלא לאף נתח אחר.

שף שגיא אזולאי ממסעדת "לבן" בסנימטק ירושלים חולק איתנו שתי הצעות נפלאות להגשת בשר טלה בראש השנה: הראשונה, חגיגית ויכולה לתפקד כמנה עיקרית - תבשיל של שוק טלה עם ארטישוק ירושלמי, קוביות דלעת וערמונים נימוחים; והשניה - מלאת טעמים מתקתקים ויכולה להיות מוגשת כראשונה - פסטייה עם בשר טלה עם פירות יבשים, אגוזים וקרמל רימונים.

 

תבשיל שוק טלה עם ארטישוק ירושלמי, דלעת וערמונים

תבשיל שוק טלה
תבשיל שוק טלה צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 

סוג מתכון: בשר | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שלוש שעות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1/2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות בגודל 2X2


1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, מקולף וחתוך גס


1/2 ק"ג דלעת, מקולפת וחתוכה גס


כוס ערמונים קלופים


4 גבעולי תימין


8 שיני שום שלמות


3 ענפי מרווה


3 ענפי רוזמרין


1/2 כוסות יין אדום


1/2 כף מלח


כפית פלפל שחור גרוס


כפית כמון


כפית סומק


2 כפות דבש


1/2 ליטר ציר בקר או מים


 

אופן הכנה:

  • בסיר רחב ושטוח מחממים 2 כפות שמן קנולה.
  • מכניסים לסיר את עשבי התיבול ואת הבשר.
  • צורבים את הבשר מכל צדדיו.
  • מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהיין ומטגנים עוד כ- 4-5 דקות.
  • מוסיפים את היין ומנערים את הסיר מעט. מבשלים כ- 2-3 דקות.
  • מוסיפים ציר בקר או מים עד חצי גובה ומביאים לרתיחה.
  • מורידים את האש לנמוכה ומבשלים כשעה עם מכסה.
  • לאחר שעה מורידים את המכסה ומבשלים עוד כשעה בבעבוע עדין.
  • מגישים רק אחרי כ- 4 שעות או יום למחרת עם המון כוסברה קצוצה מעל.
 

פסטייה טלה עם פירות יבשים, אגוזים וקרמל רימונים

פסטייה טלה
פסטייה טלה צילום : אפרת ליכטנשטט
 

סוג מתכון: בשר | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | 10 מעטפות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

1 חבילה בצק פילו, מופשר


שמן זית


1/2 ק"ג בשר טלה טחון


כף אגוזי מלך, קצוצים


כף פיסטוקים, קצוצים


כף תאנים יבשות, קצוצות


כף מישמשים מיובשים, קצוצים


2 כפיות מלח


קורט פלפל שחור גרוס


קורט כמון


כף פטרוזיליה, קצוצה


1/2 כף עלי נענע, קצוצים


1 בצל לבן, קצוץ


 

לקרמל רימונים:

1 כוס מיץ רימונים


1/2 כף סוכר


 

 

אופן הכנה:

  • משמנים סיר רחב ושטוח עם כף שמן זית.
  • מכניסים לסיר את כל המצרכים, חוץ מעשבי התיבול, ומטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות.
  • מוציאים את כל כל תכולת הסיר לקערה נפרדת, מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומצננים.

הכנת הפסטייה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • לוקחים דף אחד של עלה פילו, מקפלים אותו לחצי ומורחים אותו בשמן זית.
  • לוקחים 2-3 כפות מהתערובת ומניחים במרכז הדף.
  • מקפלים לצורת מעטפה תוך כדי מריחת שמן זית בכל קיפול.
  • מקפלים דף של עלה פילו לחצי מורחים בשמן זית וממלאים במרכז ומקפלים לצורת מעטפה תוך כדי מריחה של שמן זית בכל קיפול.
  • מעבירים את כל הפסטיות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים כ-6 דקות.

הכנת קרמל רימונים:

  • במחבת, מביאים לרתיחה את מיץ הרימונים והסוכר תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • מבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה ומניחים בצד לצינון.

הגשה:

 

  • מניחים את הפסטייה על צלחת, מזלפים מעל מהקרמל רימונים ומגישים עם רבעי תאנים מעל.

 

 

המתכון באדיבות שגיא אזולאי, שף מסעדת לבן בסנימטק שבירושלים

 

לבן בסנימטק

דרך חברון 11, ירושלים

טלפון:  02-6737393

 

מחפשים עוד מתכונים חגיגיים לראש השנה? נסו את אלה:

3 מתכוני רוסטביף משובחים

פילה בקר ברוטב חזרת

שפונדרה ביין אדום

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.