מכל העדות: 10 מתכונים לממולאים, בשר ועוף שהכי אהבתם

 
עודכן 09:57 11/09/2014
אוכל ורק אוכל

לקראת ראש השנה יצאנו בחיפוש אחרי המתכונים לבשר, עוף, ממולאים ודגים שהכי אהבתם (מכל הזמנים), ומצאנו אוצר אמיתי: מסיר אורז הפוך לתבשיל עוף ברימונים ובצל, דרך דג מרוקאי וקציצות ברוטב פראסה ועד תבשיל כתף בפירות יבשים

 
 
 
 
 

זה לא קל לבחור מנות לשולחן החג מבין מאות מתכונים לתבשילים, קציצות, דגים ובשר. ההתלבטות הופכת קשה עוד יותר כשהמתכונים נראים טוב, מקבלים תגובות נהדרות והפופולאריות שלהם רק עולה.

 

אבל מה לעשות, מישהו צריך לעשות את העבודה הקשה - אז אחרי שניפינו, סיננו, התלבטנו והתייעצנו, לפניכם 10 מתכונים לבקר, ממולאים, דגים ועוף, שיכולים בהחלט לככב על שולחן החג.

 

אפשר גם בלי: כל מה שרציתם לדעת על הקשר בין עופות לאנטיביוטיקה

 

>> לכל המתכונים לראש השנה

 

דג מרוקאי של איילת הירשמן

 
דג חריף בפלפלים ולימונים כבושים
דג חריף בפלפלים ולימונים כבושים צילום : יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

אולי זה הלימון הכבוש (תוצרת בית כמובן) ואולי השילוב בינו לבין פלפלים יבשים, טריים, מתוקים וחריפים, ואולי בגלל שיש בו ראש שום שלם. בכל מקרה, המתכון של איילת הירשמן, מתוך הספר "מבשלת בקלות" זכה לתשואות ועשרות אלפי כניסות. אנחנו נהיינו רעבים רק מהתמונה.

 

דג שלם אפוי בתנור עם עגבניות ושום של אהרוני

 
דג שלם בתנור עם עגבניות צלויות
דג שלם בתנור עם עגבניות צלויות צילום : קרן ביטון כהן
 
 

אהרוני יודע שכשיש לכם דג טוב וטרי ביד, לא צריך להתעסק איתו יותר מדי. במתכון הגאוני והקל הזה, אהרוני משתמש בדג ים שלם, אותו הוא חורץ כדי שיאפה באחידות, ולידו מניח עגבניות ושום שהופכים למעין רוטב נהדר. תתכוננו למחיאות כפיים כשתגישו את המנה לשולחן.

 

בצלים ממולאים ברוטב אורז וסילאן של רועי ענתבי

למתכון המלא: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=983320

לאתר מסעדת ברטי: http://www.bertie.co.il/

 
בצלים ממולאים באורז וסילאן
בצלים ממולאים באורז וסילאן צילום : קרן ביטון כהן
 

רועי ענתבי מגיש במסעדת ברטי אוכל לבטיני מסורתי, ומאז פתיחתה (לפני שלוש שנים) הגישו בה אלפי בצלים כמו אלו: במילוי עדין של אורז, עגבניות ועשבי תיבול, שמתבשלים שעות ברוטב חמוץ מתוק של לימון וסילאן. יאם.

 

כרוב ממולא של רבקה רוזנבלט

 
כרוב ממולא
כרוב ממולא צילום : קרן ביטון כהן
 

מאזור סוריה ולבנון אנחנו קופצים לאירופה הקרה, שם הכרוב הוא הירק הפופולרי ביותר למילוי. אולי אלו שלבי ההכנה המפורטים שמוסברים בו, ואולי פשוט הנוסטלגיה שמתעוררת מהמילוי הפשוט של האורז, הבשר והתבלינים והרוטב האדום והידידותי להכנה. בכל מקרה, הכרוב הממולא של רבקה רוזנבלט הוא אחד ממתכוני הממולאים הכי פופולריים.

 

סיר אורז הפוך עם ממולאים של אהרוני

למתכון המלא: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1008178

אהרוני מבשל - כל התוכניות: http://food.nana10.co.il/Category/?CategoryID=300667

 
סיר אורז הפוך, עם המון דברים טובים ובצלים ממולאים
סיר אורז הפוך, עם המון דברים טובים ובצלים ממולאים צילום : קרן ביטון כהן
 

הכהן הגדול של הקולינריה הישראלית מציע לא לעצור בממולאים לבדם: אם כבר טורחים על מנה חגיגית, אז עד הסוף: במתכון הזה הוא מכין סיר אורז גדוש וחגיגי שבתוכו טמונים בצלים ממולאים בבשר ועשבי תיבול. את המנה הופכים בחגיגיות על השולחן ומקשטים בדובדבנים יבשים, רימונים או חמוציות מיובשות.

 

בסליה - תבשיל עוף, רימונים והרבה בצל מטוגן של אורלי ברונשטיין

 
בסליה עוף ורימונים
בסליה עוף ורימונים צילום : עודד מרום, סגנון: דיאנה לינדר
 

תבשיל גאוני מהמטבח הערבי (תחשבו עוף ביין, רק בערבית), שרק מהתיאור שלו תתחילו לרייר: כרעי עוף בבישול ארוך ברוטב של בצל מטוגן וזהוב, מיץ רימונים טרי, רכז רימונים ולקישוט גם גרגרי רימון טריים. אין מתכון מתאים יותר לראש השנה מזה.

 

גלילות חזה עוף במילוי עשבי תיבול של עז תלם

למתכון המלא: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=914906

לאתר של עז תלם: www.thekitchencoach.co.il

 
גלילות עוף
גלילות עוף צילום : קרן ביטון-כהן
 

היא יכולה להיות המנה הראשונה וגם העיקרית, והיא הרבה יותר פשוטה להכנה ממה שהיא נראית: חזה עוף בציפוי פירורי לחם פריכים במילוי של עשבי תיבול, ומתחילים בטיגון עמוק בשביל הצבע ומסיימים בתנור כדי שהעוף יהיה מבושל ועסיסי לכל אורכו.

 

קציצות בקר (או טלה) ברוטב כרישה מרוקאי של שי טנא

למתכון המלא: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=991172

למדור לקראת שישי של שי טנא: http://food.nana10.co.il/Section/?SectionID=12696

 
קציצות בשר ברוטב כרישה טריפולטאי
קציצות בשר ברוטב כרישה טריפולטאי צילום : קרן ביטון כהן
 

במסעדת ביסטרו הכובשים בתל אביב מגיש שי טנא מנות מכל העולם, ובדרך עושה כבוד לתבשילים ולמנות עליהם גדל. הקציצות האלו מבוססות על מתכון טריפולטאי עתיק בשם טבחה בל קראצ', לשוק טלה שמתבשלת שעות על שעות ברוטב של כרישה, בהרט, קינמון, ועוד תבלינים, עד שהטלה מתרכך וכמעט נמס. אפשר להכין אותו מבשל טלה או בשר בקר.

 

גולש מסורתי של זמי שרייבר

למתכון המלא: http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=923041

לאתר מסעדת סנדר: http://sender1948.co.il/

 
גולאש מכתף בקר
גולאש מכתף בקר צילום : קרן ביטון-כהן
 

יש בו שישה מצרכים בסך הכל, וביס קטן ממנו יעלה בכם טעמים של פעם. המתכון לגולאש של זמי שרייבר ממסעדת סנדר לא מתחכם ולא מבקש לשנות שנים של היסטוריה. מדובר רק בקוביות כתף בקר שמתבשלות להן בבצל, פפריקה, שום ורסק עגבניות. מי שגונבים את ההצגה הם תפוחי האדמה, שסופגים לתוכם את כל הטעמים של הונגריה.

 

צלי כתף בפירות יבשים של חיה אילונה דר

 
צלי כתף בפירות יבשים
צלי כתף בפירות יבשים צילום : חיה אילונה דר
 

אמרנו או לא אמרנו מכל הזמנים? את המתכון הזה של חיהל'ה פרסמנו לפני יותר מ-4 שנים ועדיין הוא אחד המובילים. צלי מרשים של כתף בקר שמתבשלת ברוטב של פירות יבשים, ירקות שורש, שום ויין. הסוד להצלחה? מתחילים להכין יום מראש ונותנים לכתף ולרוטב לפתח טעמים עוד לילה במקרר לפני שפורסים, מחממים, מגישים ומקבלים מחמאות.

 

>> לכל המתכונים לראש השנה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.