טארט שקדים ולימון

 
עודכן 14:49 11/09/2014
דנית קימל

מאפה נפלא שיכול לתפקד כנשנוש באמצע השבוע עם הקפה או כקינוח מרשים בארוחת שישי: טארט שקדים ולימון. כל ביס נמס בפה

 
 
 
 
 
טארט שקדים ולימון
טארט שקדים ולימון צילום : דני לרנר
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: כחצי שעה, לא כולל קירור ואפייה | תבנית טארט 26 ס"מ | רמת קושי: קל-בינוני

 
 

מצרכים לקלתית:

 

1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח


1/3 כוס + 1 כף (75 גרם) סוכר


135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


כמשקולת אפייה: קטניות יבשות (חומוס או שעועית, למשל)


2 חלמונים


 

למלית:

3 ביצים


3/4 כוס (150 גרם) סוכר


קליפה מגוררת מ־2 לימונים


מיץ סחוט מ־2 לימונים


1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים


100 גרם חמאה, מומסת


 

לזרייה:

אבקת סוכר


 

אופן הכנת הקלתית:

  • מקמחים מעט את התבנית.
  • שמים בקערת מעבד המזון (אפשר לשים בקערה ולעבד בידיים) את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים לפירורים.
  • מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
  • מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומרדדים לעיגול בעובי 5 מ"מ.
  • מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומסירים שוליים מיותרים.
  • מאחסנים במקפיא 20 דקות.
  • מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  • מניחים על הבצק רדיד אלומיניום ומפזרים עליו קטניות יבשות.
  • אופים כ־15 דקות, עד שהבצק מתייצב.
  • מסירים את הקטניות והרדיד ואופים כ־5 דקות נוספות, עד שהבצק יבש.
  • מוציאים ולא מכבים את התנור.

המלית:

  • שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים לתערובת תפוחה.
  • מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, השקדים והחמאה המומסת, ומערבבים.
  • יוצקים את המלית על הקלתית ואופים כ־25 דקות, עד שהמלית מזהיבה.

ההגשה:

  • מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר, ומגישים.
 
"בית ספר לאפייה". מתנה נפלאה לחג
"בית ספר לאפייה". מתנה נפלאה לחג צילום: גרפיקה ידיעות ספרים

המתכון מתוך הספר "בית ספר לאפייה - האוסף החדש" מבית "לאשה".

 

מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

פאי שוקולד וריבת פטל

עוגת גבינה, שוקולד וקפה

קאפקייק שמרים עם חלבה, שוקולד ופקאן

 
עוד כתבות במדור קינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.