עוגת שמרים במלית פרג

 
עודכן 17:17 07/09/2017
דנה שטיינוול

מעטים האנשים שלא אוהבים עוגות שמרים. בסופו של דבר מדובר על הקינוח האולטימטיבי: רך, נימוח וכזה שבא לנו עוד ביס לפני שסיימנו. דנה דטיינוול מכינה את אחת העוגות הקלאסיות וחולקת איתנו את המתכון

 
 
 
 
 
עוגת שמרים במלית פרג
עוגת שמרים במלית פרג צילום : יוסי סליס
 

סוג מתכון: חלבי|זמן הכנה: כחצי שעה, לא כולל תפיחה ואפייה|תבנית קוגלהוף או תבנית 26 ס"מ | קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח


25 גרם שמרים טריים, מפוררים


300 גרם חמאה, רכה


1/2  כוס (100 גרם) סוכר


1 כפית מלח


2 ביצים גדולות + 1 חלמון


1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) מים


 

למלית:

2/3 כוס (160 מ"ל) חלב


3/4 כוס (150 גרם) סוכר


2 כפות (40 גרם) דבש


40 גרם חמאה


קליפה מגוררת מ־1 לימון


3 כוסות (200 גרם) פרג טחון


1/4 כוס (35 גרם) אגוזי מלך קצוצים


 

להברשה:

1 ביצה, טרופה


 

לעיטור:

אבקת סוכר


 

אופן הכנת הבצק:

  • שמים בקערת מערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית כ־8 דקות, עד שמתקבל בצק דביק.
  • מקמחים היטב קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק.
  • מכסים בניילון נצמד ומאחסנים 8 שעות במקרר (עד יום).

המלית:

  • שמים בסיר את החלב, הסוכר, הדבש, החמאה וקליפת הלימון ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הפרג והאגוזים ומבשלים, תוך כדי ערבוב, כדקה נוספת.
  • מצננים ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
  • משמנים את התבנית. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה באורך 30 ס"מ וברוחב 15 ס"מ.
  • מורחים את המלית על העלה ומגלגלים לגלילה הדוקה.
  • מניחים בזהירות בתבנית, מכסים בבד לח ומתפיחים כ־40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בינתיים, מחממים את התנור ל־180 מעלות.
  • מברישים את הבצק בביצה הטרופה ואופים 50-40 דקות, עד השחמה.
  • מצננים לגמרי.
  • בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
 

המתכון מתוך הספר "בית ספר לאפייה" מבית "לאשה".

 

מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

טארט שקדים ולימון

עוגת גבינה, שוקולד וקפה

קאפקייק שמרים עם חלבה, שוקולד ופקאן

 
עוד כתבות במדור קינוחים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.