4 מתכוני קארי ממכרים

 
עודכן 16:57 14/09/2014
אוכל ורק אוכל

מנות עם קארי נכנסו אט-אט למטבח הישראלי והשתלטו עליו מכל עבר: בתוך תבשילים, במרקים ואפילו כחלק ממאפים וקינוחים. הכנו רשימה עם 4 מתכונים: קלאסי, טבעוני, מפתיע וחדשני. למה אתם הכי מתחברים?

 
 
 
 
 

כל פרק של "המסע המופלא" של אהרוני וגידי גורם לנו לרצות לקפוץ למסך ולאכול יחד איתם. בפרק מיוחד שמוקדש לתאילנד, הצמד יוצא למסע בעקבות הקארי ומאכלי הים. הם מצטרפים לדייגי המקרלים, מגלים את שולי הצדפות ומכינים קארי בייתי. בדרכם הם פוגשים בשלנית ביתית שמחזירה את אהרוני לימיו כמתלמד צעיר במטבח ושף מפורסם שמבשל מנה אחת בלבד. לכבוד פרק שכולו ניחוחות של מזרח, הכנו לכם 4 הצעות למתכוני קארי לנשנש מול המסך:

 

 

המתכון הקלאסי: עוף בקארי וחלב קוקוס

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל

 
 
עוף בקארי
עוף בקארי צילום : fotolia
 

מצרכים:

  

700 גרם חזה עוף, נקי וחתוך לקוביות בגודל שיהיה כיף להכניס לפה


400 מ"ל מי קוקוס (פחית אחת)


1/2 כוס חלב (ניתן להחליף בציר עוף מטעמי כשרות)


כף וחצי ממרח קארי אדום


1 כפית אבקת קארי


3 כפות שמן קנולה


1 בצל, קצוץ גס


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור גרוס


5 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים


30 גרם בוטנים קלופים וקלויים


עירית כאריזה אחת (ניתן להשתמש בבצל ירוק במקום)


כחופן עלי כוסברה (ניתן לוותר למי שלא אוהב)


 

אופן הכנה: 

  • מחממים מחבת ווק על אש גבוהה (ניתן להשתמש במחבת עמוקה) ומוסיפים את שמן הקנולה עד שמתחיל לצאת מעט עשן.
  • מוסיפים את הבצל והשום ומקפיצים כשתי דקות עד שהבצל מתרכך.
  • מוסיפים את קוביות העוף ואת אבקת הקארי וממשיכים להקפיץ עד שהעוף מולבן מחום המחבת מכל צדדיו.
  • מוסיפים חצי מכמות הבוטנים ומקפיצים עוד כחצי דקה.
  • מוסיפים את חלב הקוקוס והחלב (או ציר העוף) ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את ממרח הקארי האדום, מערבבים ומנמיכים את האש ומניחים להתבשל כרבע שעה עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי רוטב סמיך ועשיר, אך עדיין מכסים את העוף.
  • מוסיפים את העירית, מערבבים ומורידים מהאש.
  • יוצקים את העוף עם הרוטב על גבי אורז, מפזרים מעל את עלי הכוסברה והבוטנים שנותרו ובתאבון.
 

המתכון הטבעוני: קארי חצילים אפונה וטופו

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: בינוני

 
קארי חצילים אפונה וטופו
קארי חצילים אפונה וטופו צילום : דניאל לילה
 

צרכים: 

 

2 כפות שמן (רצוי שמן אורז ואפשר כל שמן ניטרלי)


 בצל שאלוט, קצוץ


1 כפית ג'ינג'ר, מגורר


1 פלפל אדום חריף, קצוץ (לא חובה)


1 חציל גדול, חתוך לקוביות בגודל 4-3 ס"מ


300 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל 4-3 ס"מ


12 כפות סויה בהירה


1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס


2-1 כפות רוטב קארי אדום


1 כוס גרגרי אפונה ירוקה (מהקפאה)


1 חבילה נבטי שעועית


צרור קטן של בזיליקום


 

אופן הכנה:

  • מחממים סיר רחב או ווק עם שמן אורז על להבה גבוהה ומקפיצים שאלוט, ג'ינג'ר ופלפל חריף 2 דקות להזהבה קלה.
  • מוסיפים חציל וטופו ומקפיצים או מערבבים 2 דקות.
  • מתבלים ברוטב סויה ומניחים לו להיספג בהם.
  • שימו לב: ההקפצה או הערבוב חייבים להיות רציפים, אחרת הירקות ייחרכו.
  • מוסיפים קרם קוקוס ורוטב קארי ומביאים לרתיחה.
  • מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 5 דקות או עד שהחצילים מתרככים במידה הרצויה לכם.
  • אם כל הנוזלים מתאדים במהלך ההקפצה, מוסיפים כף-שתיים מים.
  • טועמים ומאזנים טעמים (חריפות אפשר למתן על ידי הוספת קרם קוקוס, מרק או מים).
  • מוסיפים אפונה ונבטים, מערבבים דקה ומסירים מהכיריים.מוסיפים בזיליקום ומגישים עם אורז.
  • נשמר עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר. 
 

המתכון החדשני: לחמניות חלב קוקוס וקארי

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 3 וחצי שעות | 40 לחמניות | רמת קושי: בינוני

 
לחמניות קוקוס קארי
לחמניות קוקוס קארי צילום : קרן ביטון כהן
 

מצרכים:

 

700 גרם קמח לחם


300 גרם קמח מלא


30 גרם שמרים יבשים


50 גרם סוכר חום


20 גרם מלח


100 גרם חמאה, מומסת


שן שום גדולה, כתושה


400 מ"ל חלב קוקוס


כף גדושה משחת קארי אדום או צהוב


200 מ"ל כוס מים


ביצה טרופה לזיגוג


 

 

 

אופן הכנה: 

  • מניחים את החומרים היבשים בקערת המיקסר ולשים בעזרת וו לישה.
  • מוסיפים באיטיות את הנוזלים והחמאה המומסת וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד, חלב ומבריק, כ- 10 דקות.
  • מניחים בקערה רחבה משומנת, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים להכפלת נפח.
  • שוקלים את הבצק למנות במשקל 50 גרם, מעצבים לחמניות, מניחים על מגשי אפיה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומתפיחים שוב, קצת פחות מנפח כפול.
  • מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות, 18 דקות.
  • מכסים במגבת ומצננים.
 

המתכון המפתיע: מרק עוף צח בניחוח קארי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי:קל

 
מרק עוף צח בניחוח קארי
מרק עוף צח בניחוח קארי צילום : אפרת ליכטנשטט
 

מצרכים:

 

1 ק"ג עצמות עוף או כנפיים


1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות


2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות


1 בצל, חתוך לקוביות


1 כף זרעי כוסברה


4 שיני שום, פרוסות דק


1 כף מחית קארי אדום ירוק או צהוב או אבקת קארי


1 ליטר מים


 

לקישוט המרק:

 

1 כוס שעועית ירוקה, מבושלת


1/2 כוס גרגירי חומוס, מבושלים


1/2 כוס פרחי כרובית, מבושלים במים


1 מלפפון, קלוף וחתוך לקוביות קטנות


4 עלים ממרכז החסה, חתוכים לרצועות דקות


1 כף עלי כוסברה


400-500 גרם חזה עוף מבושל, חתוך לרצועות דקות


 

 

אופן הכנת המרק:

  • משמנים סיר בינוני עם מעט שמן קנולה. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, הבצל, זרעי הכוסברה, השום ומשחימים אותם בעדינות.
  • מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים היטב.
  • מוסיפים לסיר את עצמות העוף.
  • מוסיפים לסיר מים שיכסו עד 2 ס"מ מעל המרכיבים.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכניסים את חזה העוף (משלב הקישוטים) ל-15 דקות.
  • מורידים את הקצף שהצטבר.
  • מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
  • מסננים את הירקות והעצמות, מתקנים תיבול ומכניסים למקרר לצינון.
  • כשהמרק קר, מורידים את השומן שצף למעלה.

הקישוטים:

  • מבשלים את השעועית, פרחי הכרובית וגרגרי החומוס.
  • חותכים את המלפפון והחסה, ומפרידים את עלי הכוסברה מהגבעול.


הגשה:

  • מחממים את המרק עם כל מרכיבי הקישוט למעט עלי הכוסברה.
  • יוצקים לקערה ומקשטים בעלי הכוסברה.
 

לצפייה בכל הפרקים של גידי ואהרוני >> לחצו כאן

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.