מתכון לתבשיל עוף בקארי עם תפוחי אדמה

 
עודכן 17:02 15/09/2014

4 מצרכים וזה שלכם: תבשיל ירכי עוף בטעם של פעם עם תפוחי אדמה, בצל ותבלין קרי. הסוד: מעבירים את התבשיל לתנור שנותן לו צבע משגע. מעולה לארוחה משפחתית של ערב שישי

 
 
 
 
 
צהוב זה טוב
צהוב זה טוב צילום : אסף אמברם
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4 מנות |רמת קושי: קל

 

מצרכים:

4 ירכי עוף בגודל בינוני, ללא עור


מעט שמן לטיגון רדוד


2 בצלים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים דק


2 כפות גדושות אבקת קרי של תבליני טעם וריח (אפשר להשתמש גם בחוויאג' למרק)


5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לקוביות דיי גדולות (לא חייבים לקלף)


מלח ופלפל שחור גרוס


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (כזה שניתן להכניס לתנור).
    מניחים את העוף, הצד עליו היה העור כלפי מטה, ומזהיבים היטב, 5 דקות מכל צד. מוציאים ומניחים בצד.
  • מוסיפים את הבצלים, את אבקת הקרי ו-1/2 כוס מים ומאדים מעל להבה בינונית בערך 7 דקות עד שהבצלים התרככו.
  • מחזירים פנימה את העוף, מוסיפים את התפוח האדמה ומים כמעט עד כיסוי ומביאים לרתיחה ומתבלים בעדינות במלח ופלפל.
  • מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור החם.
  • אופים כשעה, עד שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהחלק העליון של התבשיל חום זהוב והנוזלים הצטמצמו בחצי. מגישים מיד, ביחד עם אורז.
  • לפני שאתם שואלים: לא חייבים לאפות בתנור, אפשר לבשל על להבה נמוכה כשהסיר מכוסה כשעה וחצי, בתנור התבשיל יוצא יוצא זהוב ויפה.

 

כתיבה והפקה: עז תלם
צילום וסטיילינג: אסף אמברם

 

לעוד מתכונים וכתבות במדור טעם וריח :
צ'ילי קון קרנה משובח
סיר ממולאים חגיגי
10 דברים שלא ידעתם על פלפל שחור
7 תבלינים שכולם חייבים בבית

 
עוד כתבות במדור טעם וריח - מתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.