סודות התבלינים: תערובת קארי

 
עודכן 20:12 16/09/2014
 
 
 
 
 
קארי
קארי צילום : Fotolia.com
 

קוים לדמותה: אבקת הקארי היא תערובת תיבול מהמטבח ההודי, שיכולה להכיל את המרכיבים הבאים: עלי קארי, זרעי כוסברה, צפורן, פלפל לבן, כורכום, כמון, חילבה, הל, אגוז מוסקט או פלפל אנגלי. יכולה כי אין מרשם מדויק וברור לתערובת הזו, וכל יצרן תבלינים או טבח יכול להחליפה ולשנותה - בדומה לתערובת הראס אל חנות המרוקאית. חשוב להשתמש בה כמה שיותר מהר מרגע הפתיחה כי טעמה ועוצמתה הקולינרית נמוגה עם הזמן.

 

במטבח: היא מפורסמת בתיבול תבשיל עוף ותפוחי אדמה, ובמטבח ההודי היא משתמשת כבסיס לעוד מנות ותבשילים עשירים, צמחוניים או בשריים.

 

מבחינה בריאותית, היא לוקחת את כל היתרונות של מרכיביה: את נוגדי החימצון החזקים של הכורכום שמונעים דלקות ועוד שלל מחלות, היכולת להוריד סוכר בדם שמגיעה מן החילבה, יכולת הפחתת הכולסטרול של הציפורן, יכולות ניקוי הרעלים של הכוסברה ועוד.

 
עוד כתבות במדור טעם וריח - כתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.