סודות התבלינים: כמון

 
עודכן 20:19 16/09/2014
 
 
 
 
 
כמון
כמון צילום : Fotolia.com
 

קווים לדמותו: הכמון הוא בן למשפחת הסוככיים, מה שאומר שהוא קרוב משפחה של הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר והגזר. יותר מכל הוא מאופיין בטעם אדמתי ייחודי ועמוק, והוא חביב הקהל במטבחים של ארצות ערב, בדגש על אזור המגרב: מרוקו, אלג'יריה ותוניס, וגם במזרח הרחוק, בעיקר בהודו - שם הוא מצטרף לתערובות תבלינים מפורסמות כמו הגאראם מסאלה. בארץ זהו אחד התבלינים הפופולריים ביותר - בין חמשת התבלינים שקונים פה הכי הרבה.

צורות בהן זמין: זרעים שלמים (שהם בת'כלס פרי מיובש) או טחון.
עוזר לבריאות? בוודאי. כבר שנים ידוע שהוא מסייע לתהליכי העיכול - ועוזר למנוע גזים, עצירות וכאבי בטן.
הוא משתלב במנות כמו: חריימה (ביחד עם קימל), קציצות, תערובות בשר מטוגנות, סלטים מרוקאיים כגון סלט סלק, סלט גזר או סלט מנגולד. בחנות הגבינות הקרובה לביתכם תוכלו למצוא גאודה הולנדית שמתובלת בזרעיו, ויכול להיות שהוא גם מתחבא בחומוס האהוב עליכם. אם תסעו לניו אורלינס, תמצאו אותו בתערובות הקייג'ן והקריאול, והוא מוסיף עומק ואופי לתבשיל הצ'ילי קון קרנה המפורסם.

 
עוד כתבות במדור טעם וריח - כתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.