סודות התבלינים: כורכום

 
עודכן 20:51 16/09/2014
 
 
 
 
 
כורכום
כורכום צילום : Fotolia.com
 

קווים לדמותו: אוהבים צהוב? הכורכום הוא חבר. בדומה לקרוב משפחתו הג'ינג'ר, הוא לא שורש ולא זרע, אלא קנה שורש דמוי פקעת (המונח המדויק הוא rhizome), שמרכז בתוכו שפע של נוגדי חימצון ועוד מרכיבים בריאים (וזה כבר כתבה אחרת). מקור מוצאו הוא בדרום מזרח הודו, ושם הוא הוא משמש לצביעת בדים וכמובן בסיס לשפע רב של מנות.
צורות בהם זמין: טרי (ואז ניתן להשתמש בו כמו ג'ינג'ר), מיובש שלם (ואז הוא קשה נורא וסיוט לעבוד איתו) או מיובש וטחון.

עוזר לבריאות? בוודאי. מכיל חומר פעיל חזק שנקרא כורכומין שמסייע למניעת שלל מחלות, ולדקות. בנוסף, הוא ממריץ ומסייע לעיכול

הוא משתלב במנות כמו: ממרח קארי צהוב בתאילנד, וכמעט בכל מה שנכנס לפה במטבח ההודי (ממרק/תבשיל עדשים שנקרא דאל ועד רוטב לקציצות גבינה המפורסמות - מלאי קופתא). בפרס הוא זוכה למעמד של כבוד לא רק כבסיס לאורז אלא גם במנות העיקריות - כמרכיב חשוב בתבשיל החורשט סבזי וכמובן במרק הגונדי המפורסם. צבעו העשיר יכול לפנק גם עוגות בחושות ופודינגים שונים.

 
עוד כתבות במדור טעם וריח - כתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.