סודות התבלינים: פלפל שחור

 
עודכן 20:53 16/09/2014
 
 
 
 
 
פלפל שחור
פלפל שחור צילום : Fotolia.com
 

קוים לדמותו: הפלפל הוא השחור פריו של סוג של צמח מטפס שגדל בהודו ועם השנים התפרש לאזורים טרופיים באיי אסיה ודרום אמריקה. כשהפרי הזה טרי ובשל הוא אדום בוהק ולפני ההבשלה הוא בצבע ירוק. פלפל שחור היא הפרי הלא בשל של צמח הפלפל, אשר מתחיל בצבע ירוק ואז עובר תהליכים של הרתחה וייבוש, עד שהוא מתחמצן ומגיע לצבע השחור המוכר. ליצירת פלפל לבן קוטפים את הפרי האדום הבשל ומסירים את החלק האדום - כדי לגלות את הזרע הלבן

שאותו אנו אוכלים.

צורות בהם זמין: טחון, גרוס, גרגרים שלמים.

עוזר לבריאות? ברור. את החריפות שלו חייב הפלפל לתרכובת מיוחדת בשם פפרין - אשר מעוררת את בלוטות הטעם ויוצרת תחושת חריפות עדינה (ואם היא מגיעה לאף היא גורמת לעיטושים). לתרכובות הזו שלל תכונות בריאותיות החל מהקלת דלקות וכלה בסיוע לעיכול.

 

במטבח: אנחנו רגילים למקם אותו לצד המלח ולהשתמש בו לתיבול מנות מלוחות, אבל דווקא בקינוחים הוא יכול להוסיף המון - הוא הולך מצוין עם שוקולד (באיטליה נוהגים להגיש גלידת שוקולד ופלפל) וגם בקינוחי פירות.

 

 

 
עוד כתבות במדור טעם וריח - כתבות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.