עוגת תפוחי עץ וג'ינג'ר לשנה טובה

 
עודכן 16:51 18/09/2014
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון מנסה להתחמק ממבול עוגות הדבש ששוטף אותנו לקראת ראש השנה ואופה לנו עוגת תפוחי עץ מקומלים עם ג'ינג'ר מסוכר. עוגה ביתית וחגיגית

 
 
 
 
 
עוגת תפוחי עץ וג'ינג'ר
עוגת תפוחי עץ וג'ינג'ר צילום : אפיק גבאי
 

הנה שוב הוא כאן. ראש השנה. מבול עוגות הדבש בטח כבר שטף גם אתכם.

השנה החלטתי לצאת מהקבעון של עוגת דבש ולהכין עוגת תפוחים. לא סתם עוד עוגת תפוחים, אלא עוגת תפוחי עץ מקומלים עם ג'ינג'ר מסוכר.

אתם יכולים לדמיין בעינכם את הניחוח העולה בזמן אפיית העוגה ואת העסיסיות המופלאה העוטפת אותה.

יש בעוגה הרבה תפוחים- הם אלו שיעניקו למרקמה את העסיסיות והלחות הנחוצים.

את העוגה נכין בשיטת ההכנה המקובלת על ידי שימוש בחמאה רכה- קרמאז'- הקצפה שומנית- בה נקפיד כי כל החומרים יהיו באותה טמפרטורה (24 מעלות) ונוסיף את הביצים אל תערובת החמאה והסוכר המוקצפת לאט וברגישות, על מנת לא לשבור את האמולסיה ולקבל עוגה אוורירית וקלה. את היבשים ננפה ומוסיף אל המיקסר לסירוגין עם השמנת החמוצה. התפוחים המקורמלים והג'ינג'ר יכנסו בקיפול ידני.

 

ג'ינג'ר מסוכר ניתן להשיג בכל חנויות התבלינים ובתי הטבע, אני מאוד אוהב להשתמש בו באפיה.

טעמו החריף-מעקצץ מתמתן פלאים באפיה ומתבל אותה בארומה נהדרת. העוגה עמידה בטמפרטורת החדר יומיים ובקירור כשבוע והיא נהדרת לנסיעות ולפיקניקים.

אז פרגנו לעצמכם השנה מתכון ללא דבש, קינמון או סוכר חום וצאו להרפתקה של עוגת תפוחים ביתית, חגיגית וטעימה עד מאוד.

 

חג שמח ושנה מופלאה לכולם!

 

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

  

4 תפוחי עץ מזן גרני סמית, קלופים, מגורענים וחתוכים לקוביות של כ-1 ס"מ


50 גרם חמאה


150 גרם חמאה רכה


220 גרם סוכר


זסט ומיץ מלימון אחד


1 כפית משחת וניל


2 ביצים


250 גרם קמח


5 גרם אבקת אפייה


200 מ"ל שמנת מתוקה


100 גרם ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  • מטגנים את קוביות התפוחים במחבת עם 50 גרם חמאה כ- 5 דקות, ומניחים לצינון.
  • בקערת מערבל עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה עם הסוכר, קליפת הלימון והווניל במהירות בינונית - גבוהה במשך כ- 10 דקות עד קבלת תערובת אוורירית.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת וממתינים בין ביצה לביצה.
  • מנפים קמח ואבקת אפיה יחד ומוסיפים מחצית לתוך תערובת החמאה ומערבלים היטב.
  • מוסיפים את השמנת ושארית הקמח שנותרה ומערבבים לאיחוד.
  • באופן ידני מוסיפים את קוביות התפוחים והג'ינג'ר הקצוץ לתוך התערובת בתנועות קיפול עדינות.
    יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים במשך כ- 40 דקות עד הזהבה ועד שקיסם הננעץ פנימה יוצא עם פירורים מעט לחים.
  • מצננים את העוגה מעל לרשת במשך כ- 10 דקות.
  • אח"כ הופכים את העוגה, מסירים את התבנית ומניחים לצינון מלא מעל הרשת.
 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

בטור הקודם אורן הכין >> עוגת שושני שמרים במילוי שוקולד מריר

מחפשים עוד מתכוני ראש השנה של אורן גירון? נסו את אלה:

טארט תפוחים מהיר ויפהפה

מאפה בצק עלים במילוי תפוחים ודבש

חלת דבש ותפוחים עסיסית

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.