מה פותחים בחג? סקירת יינות לראש השנה

 
עודכן 17:34 20/09/2014

ראש השנה מגיע ואיתו עשרות יינות חדשים שרק מחכים להזדמנות להפתח בשולחן החג שלכם. סקירה

 
 
 
 
 
יין לבן
יין לבן צילום : Kzenon - Fotolia.com
 

יינות לבנים: לא שרדונה

ריזלינג ויתקין
ריזלינג ויתקין צילום: יח"צ

ויתקין ריזלינג 2013

יקב הבוטיק ויתקין השיק לקראת החג את הריזלינג 2013: יין לבן יבש שהופק כולו מענבי ריזלינג מכרמים בהרי יהודה.  

הענבים נבצרו בבציר ידני לילי בשבוע השלישי של חודש אוגוסט והובלו ליקב עם שחר, ןשם עברו לתסיסה איטית שנמשכה ארבעה שבועות, המטרה לקבל יין רענן ומאוד פירותי. לאחר יצרת היין הוא נשמר במתרפי היקב שמונה חודשים נוספים להתבגרות והתייצבות.

 

כבר מספר שנים שהריזלינג של ויתקין הוא מהטובים בארץ, וזה אינו יוצא דופן. בטעימתו ניתן להבחין בניחוחות פירות הדר כמו אשכולית ולימון, ביחד עם אגסים טריים. כדאי להגישו קר לצד המנות הראשונות של הארוחה, בעיקר כאלו שמגילות דגים, או לצד עיקריות על בסיס עוף. מחיר: 95 ש"ח. לקראת החג השיק יקב גם את היינות מסע אדום 2013 ו-פטיט סירה 2010.

 
סוביניון בלאן יקב אדיר
סוביניון בלאן יקב אדיר צילום: יח"צ

סוביניון בלאן 2013, יקב אדיר

זו הפעם הראשונה בה יקב אדיר הגלילי מוציא לשוק יין מסוג סוביניון בלאן. כמו כל יינות היקב, מקורם של הענבים ליין זני זה מגיעים מכרם בן זמרה המפורסם. חלקת הסוביניון בלאן נטועה בכרם שגובהו 870 מטרים.לאחר בציר ידני הועברו הענבים לתסיסה קרה וארוכה, ומשם ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של כמעט חצי שנה.

 

היין שהתקבל לימוני וקליל. בהרחתו וטעימתו אפשר לשים לב לריחות של אננס ועוד פירות טרופיים, יש לו חמיצות טובה שתתאים למגוון רחב של מנות והוא ממשיך להתפתח בכוס לאחר המזיגה הראשונית. כדאי להגישו קר לצד דגים אפויים, כבד קצוץ ואפילו מנות טלה קלילות. מחיר: 90 ש"ח. לקראת החג השיק היקב גם את היינות אדיר קברנה סובניון 2012 ואת יין הדגל שלו, פלטו 2011.

 
 
יתיר ויונייה
יתיר ויונייה צילום: יח"צ

יתיר ויוניה 2013
יין לבן יבש מבית וקב הותיק ועור השבחים יתיר, הממוקם ברמת ערב שבנגב. הוא הופק מ-100% ענבי ויוניה משני כרמים שונים ביער יתיר, הממוקמים בגבהים של 650 ו-680 מטר מעל פני הים. לאחר תסיסה במכלי נירוסטה הועברה מחצית מהיין להתבגרות של כשישה חודשים בחביות ישנות בלבד. היין בוקבק ביקב בחודש מאי 2013.

 

צבע היין זהוב ירקרק בהיר. היין משלב ניחוחות אפרסק לבן, תפוח ירוק ופריחת הדרים. טעמו מזכיר אפרסק, נקטרינה ופרי הדר. ניחן בגוף בינוני וסיומת חמצמצה ומרעננת. אם מגישים אותו בארוחת החג הוא ילווה מצוין מנות ראשונות , עיקריות עוף ודגים או תוספות פילאף אורז מושקע וחגיגי. מחיר: 80 שקלים.

 

יינות לבנים: כן שרדונה

שרדונה כרמל SV
שרדונה כרמל SV צילום: יח"צ

כרמל שרדונה, כרם אדמון 2013

יין לבן יבש, שהופק מענבי שרדונה מכרם אדמון. זהו המצטרף החדש ביותר לסדרת ה-single vinyard, הסדרה הגבוהה של יקבי כרמל, והוא היין הלבן השני לעשות זאת. הוא נכנס לסדרה לאחר מספר שנים שבהן הניב הכרם יינות איכותיים ועקביים. כרם אדמון נטוע על מדרון דרום מזרחי בגובה של כ-770 מטר מעל פני הים, כקילומטר מזרחה למושב דלתון שבגליל העליון. לאחר סחיטה עדינה תסס התירוש בחביות עץ אלון צרפתי (כ-25% מהן חדשות), בהן המשיך והתבגר במשך שמונה חודשים על משקעיו (Sur Lies).

 

היין שהתקבל בעל גוף מלא ומתאפיין בבשומת של תפוחים ירוקים, פריחת הדרים, נקטרינות בשלות וארומות של לחם קלוי. יש לו חמיצות טובה וסיומת ארוכה ומאוזנת, והוא ממשיך להתפתח ולהשתנות בכוס לאחר המזיגה הראשונית. ילווה היטב מנות דגים אפויים או צלויים ועוף בתיבול אסיאתי. מחיר: 85 ש"ח. בנוסף השיק היקב לקראת החג שלושה יינות בסדרת הסינגל ויניארד: כרמל ריזלינג, כרם קאיומי 2013, כרמל קברנה סוביניון, כרם קאיומי 2011, וכרמל שיראז כרם קאיומי 2011, וכן יינות חדשים בסדרת private collection.

 

 
רכסים שרדונה יקב סגל
רכסים שרדונה יקב סגל צילום: יח"צ

רכסים בן זמרה שרדונה  2013 UNOAKED, יקב סגל

יין לבן יבש זני חדש בסדרת רכסים, סדרת ה- single vineyard מבית יקב סגל. עבני השרדונה שמרכיבים אותו מגיעים מכרם בן זמרה שבגליל העליון, מחלקה משובחת שנמצאת בגובה 810 מטרים. הענבים נבצרו ידנית, הותססו ויושנו במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה של 12 מעלות וללא כל מגע עץ. התהליך אפשר מיצוי טעמים מודגשים של פרי לימוני קיצי ושמירה על רעננות היין.

 

היין שהתקבל עמוק ומגוון מאוד עם טעמים וריחות שמתפתחים ומשתנים מרגע הגעת היין לכוס. מפירות הדר ופירות קיץ בשלים ועד ריחות ממתוקים של דבש ווניל. יין נהדר למזיגה בתחילת הארוחה שילווה בהצלחה את המנות הראשונות ואת העיקריות הקלילות יותר. מחיר: 89 ש"ח, במבצעי החג זוג ב- 140 ש"ח. בנוסף השיקו ביקבי ברקן-סגל שרדונה מבציר 2013 בסדרת ספיישל רזרב ואת יין הדגל שלהם, ברקן סופריור מבציר 2010.

 
שרדונה רזרב טפרברג
שרדונה רזרב טפרברג צילום: יח"צ

שרדונה טפרברג רזרב - בציר 2013

יין לבן יבש המורכב מ- 100% ענבי שרדונה שמקורם בכרם שרדונה הנטוע בעמק איילון שבאזור ירושלים. הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר הבציר ומשם עברו תהליך מורכב שנועד להפך את הענבים ליין צלול ונקי.  לאחר כשלושה ימי תסיסה במיכל תסיסה הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להתיישנות על שמריו בשיטת ה- "sur lie"  למשך כ- 8 חודשים.

 

היין שהתקבל בצבע זהוב עדין וצלול, מלווה בארומות נקיות של פירות טרופיים, ליצ'י, והדרים בשילוב עם חמאה ועץ אלון אלגנטי. היין פירותי, מאוזן, בעל חמיצות עדינה וגוף מלא, שמנוני עם סיומת עגולה וארוכה. מומלץ להגשה ביחד עם דגים צלויים ומבושלים או מנות עוף עשירות. מחיר: 59 ש"ח. בנוסף ליין זה השיק היקב את היינות רזרב מרלו ורזרב קברנה סוביניון, שניהם מבציר 2011.

 
שרדונה דרוהין
שרדונה דרוהין צילום: יח"צ

לה פורה בורגון שרדונה 2013, יקב ג'וזף דרוהין, בורגון, צרפת

יקב ג'וזף דרוהאן פועל מאז שנת 1880 וממוקם בבירת היין של אזור בורגון, בון, במרכז העיר העתיקה. היקב בבעלות וניהול משפחתיים זה דור רביעי. בקרוב יעבור היקב לשליטת הדור החמישי ובכך גם יהפוך ליקב האיכות הכי יציב בעולם. במשך השנים, הקפידה המשפחה להרחיב את הכרמים שברשותה, ולרכוש חלקות משובחות בלבד, בעיקר חלקות גראן קרו ופרמייר קרו. היקב מייצר יין מ-90 חלקות שונות, ובבעלותו 730 דונם של כרמים. את יינות היקב החלה לייבא לארץ חברת ישראקו (שאוחדה עם הסקוטית) בבעלות טיב טעם.

 

בשני היינות בסדרת לה פורה, הסדרה הבסיסית והנגישה של היקב (שיינותיו יכולים להאמיר למחירים של 320 ש"ח לבקבוק) נלקחים הענבים מחלקות מכל אזורי היין של בורגון. היינות מתיישנים בחלקם במכלי נירוסטה וחלקם האחר בחביות עץ אלון ישנות. התוצאה הינה יינות קלאסיים לאזור וחדים, אך גם פירותיים ונגישים לשתייה לכל חובבי היין. אם חושבים להגיש בראש השנה, אז כמו קודמיו הוא יתאים למנות ראשונים ומנות דגים קלילות. מחיר: 69 ש"ח.

 
יינות אדומים
יינות אדומים צילום : fotolia
 

יינות אדומים

ירדן טי בריבוע
ירדן טי בריבוע צילום: יח"צ

ירדן 2009 T², יקב רמת הגולן
נתחיל דווקא במתוק: ירדן T בריבוע 2009 הוא יין אדום מתוק מחוזק, שמיוצר משני זני ענבים שהובאו לארץ מפורטוגל: טוריגה נסיונל וטינטו קאו, זנים אלו מפורסמים בפורטוגל בלקיחת חלק חשוב ביצירת יינות איכותיים בעמק הדואורו (Douro). הענבים ליין זה צמחו בכרמים במרכז וצפון רמת הגולן. במהלך התסיסה התווסף ליין ברנדי, מהלך שעוזר לו להישמר לאורך זמן. לאחר שנוצר היין הוא הועבר ליישון של 26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בציר 2009 הינו הפעם השנייה בה יוצר.

 

בטעימתו מתפאר בשילוב ארומטי של דובדבנים בשלים, תבלין, שוקולד, שזיפים, סיגליות, טבק מקטרת, ארז ועשן. זהו יין מחוזק המיוצר משילוב מהנה של שני זני ענבי יין פורטוגזיים מסורתיים, והתוצאה היא יין מתוק ועשיר, בעל ריכוז טעמים מרשים. במקום להשקיע בקינוח בסוף הארוחה הכבדה, מספיק לשתות ממנו מחיר: 100 ש"ח. בנוסף אליו השיק היקב את היינות: ירדן מרלו כרם קלע 2011, ירדן סירה 2011, גמלא השמורה סירה 2011.

 
קברנה פרנק רמת נגב
קברנה פרנק רמת נגב צילום: יח"צ

קברנה פרנק מסדרת רמון 2011, יקב רמת נגב

יין אדום יבש זני מ-100% קברנה פרנק מחלקה בכרם חלוצה המדברי בגובה 300 מטר. התסיסה שבאה אחרי בציר ידני מתבצעת במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה על מנת לשמר את ניחוחות וטעמי הפרי. עם תום התסיסה היין עובר השרייה קרה על קליפות הענבים למשך כשבועיים ואחריה יישון של 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות.

 

יין זה מצליח לבלוט בנוף המקומי בזכות קלילות מפתיעה שלא באה על חשבון טעמים עשירים ומורכבות שאינה מסובכת להבנה. יש לו גוף קליל-בינוני, ובטעימתו ניתן לחוש במלוא הטנא של פירות קיץ בשלים כשזיפים ודובדבנים. נהדר לשתייה פשוט בפני עצמו או עם מנות עיקריות עשירות כסטייקים ותבשילי בקר. מחיר: 129 ש"ח. בנוסף אליו השיק היקב את היין הלבן נווה מדבר 2013.

 
מרלו 1848
מרלו 1848 צילום: יח"צ

דור 2 מרלו 2012 יקב 1848 

יין אדום יבש בו נוספו ל-88% מרלו גם 5% סירה ו-7% פטיט סירה. הענבים מגיעים מכרמים בוגרים מאזורי גידול בגליל, בשפלת יהודה ובהרי ירושלים. תירוש הענבים הותסס בטמפרטורה קרירה של 22-24 מעלות על מנת לשמר את אופי הזנים. לאחר תום התסיסה המלולקטית היין התיישן בחביות למשך 10 חודשים.

 

היין שהתקבל מגלה טעמים וריחות של דובדבנים ואוכמניות כחולות לצד מרווה, נענע ורמזים לעישון קל. בעל גוף עגול ונעים וסיומת ארוכה, שהופכת אותו בן זוג טוב למנות בשריות קלות - כמו קציצות, או עוף צלוי. היין זכה במדליית זהב בתחרות ''אשכול הזהב 2014'' בקטגוריית מרלו עד 100 ש''ח. מחיר: 60 ש''ח. בנוסף  אליו השיק היקב את היין דור 5 קברנה פרנק- 2011.

 
טורא פינו נואר
טורא פינו נואר צילום: יח"צ

פינו נואר מסדרת מאונטן ויסטה 2013, יקב טורא 

יין אדום יבש מהזן הבורגוני פינו נואר שניטע על ידי אנשי יקב טורא בכרם הר ברכה שבשומרון, בגובה 850 מטרים. לאחר בציר ידני ומיון סלקטיבי הועברו הענבים לתסיסה שנמשכה כשלושה שבועות תוך ניטור טמפרטורה, ומשם הועבר היין להתיישנות של עשרה חודשים בחביות עץ אלון. היין מכיל 13.15% אלכוהול, שיעור נמוך יחסית בהשוואה ליינות אדומים אחרים תוצרת הארץ.

 

היין בעל צבע אדמדם עם ניחוחות של שזיפים, קינמון ופלפל אנגלי. הוא בעל גוף בינוני, חומציות מאוזנת, סיומת ארוכה ומתאים לכל ארוחה, בדגש על תבשילים ארוכים של שפונדרה עסיסית. מחיר: 89 ש"ח. בנוסף השיק היקב לקראת החג את היינות: שרדונה 2013, מרלו 2011, קברנה סוביניון 2011, ואת 'פורטורא' - יין בסגנון פורט 2011.

 
טריו אלונה ואלי
טריו אלונה ואלי צילום: יח"צ

Spirit of Alona Valley 2012, יקב טריו

יקב טריו מחדש את סדרת Spirit עם שנת בציר חדשה - 2012 והרכב זני חדש. ספיריט טריו עמק אלונה 2012 הוא יין אדום יבש זני, 100% ענבי קריניאן המגיעים מגפנים בוגרות בעמק אלונה, במורדות המזרחיים של הכרמל. לאחר בציר, מיון ותסיסה בטמפרטורה מבוקרת שמיצתה את מלוא הענבים המרוכזים בטעמם, היין התיישן כחצי שנה בחביות עץ אלון. זכה במדליית ארד בתחרות היין העולמית של מגזין היין החשוב דקנטר.

 

היין בעל גוף בינוני, נגיש ומוצלח. מכיל סימנים אופייניים לזן של פירות בשלים ותיבול ים תיכוני עם תחושה נעימה ולא בומבסטית בפה. ילך מצוין עם מנות כל העיקריות בארוחה. מחיר: 95 ש"ח.

 

 
פטיט סירה דלתון
פטיט סירה דלתון צילום: יגאל עמר

פטיט סירה סדרת D 2012, יקב דלתון

יין אדום יבש מהזן הלא מוערך (ולא בצדק) פטיט סירה. הכרם נמצא באזור השפלה. סמוך למושבה גדרה, ניטע בשנת 2000 והחל משנת 2007 הוא מעובד עבור יקב דלתון הגלילי. הענבים רוסקו והותססו על הקליפות במשך 6 ימים שלאחריהם הם נסחטו. עם סיום התסיסה המלולקטית עבר היין להתיישנות בחביות אמריקאיות למשך 12 חודשים.

 

היין שהתקבל בעל גוף בינוני-מלא עם ניחוחות של פירות אדומים ושחורים בשלים, תבלינים ועץ אלון קלוי. בעל סיומת ארוכה ונוכחות נעימה בפה, תכונות שעוזרות לו להשתדך היטב למגוון מנות בשריות, בעיקר מבשר טלה. מחיר: 68 ש"ח. בנוסף השיק היקב את היינות קברנה סוביניון ושיראז, שניהם מסדרת D מבציר 2012.

 
הרי גליל אלה
הרי גליל אלה צילום: יח"צ

הרי גליל אלה 2012, יקב הרי גליל

יין ממסך (בלנד) אדום יבש, העשוי מ- 61% ענבי סירה, 32% ענבי ברברה, 7% ענבי פטי וורדו, כולם מכרמים בגליל העליון. הפרי עבר תסיסה על קליפות בטמפרטורה של כ-°28 במשך 10-20 יום. תסיסה מלולקטית מלאה, ואחרי 12 חודשים של יישון בחביות עץ אלון צרפתי.

 

היין שהתקבל בעל צבע סגול עשיר עם ניחוח של דובדבן בשל, שזיף, פטל שחור ועשבי תיבול טריים; ברקע ארומות של קפה, חמאה ועץ אלון קלוי. בעל חמיצות עדינה ומאוזנת, מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה - יתאים בהתאם למנות עיקריות בשריות מברווז או עגל. מחיר: 70 ש"ח. בנוסף השיק היקב את היין הרי גליל אלון 2011.

 
טוליפ סירה רזרב
טוליפ סירה רזרב צילום: יח"צ

סירה רזרב 2012,יקב טוליפ
יין  אדום יבש שיוצר מ-95% ענבי סירה, מהכרם הצפוני שבכפר יובל ליד מטולה, בתוספת 5% פטיט ורדו ממושב מטע. הענבים נבצרו בבציר ידני סלקטיבי ואיכותי. התירוש עבר השריה קרה למשך 3 ימים ולאחר מכן הותסס בטמפרטורה של 25 מעלות למיצוי הארומות האופייניות לזן הסירה. בתום התסיסה התיישן 16-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי להתבגרות עדינה והשתבחות. בבציר זה זמן היישון בחביות התקצר לעומת שנים קודמות בכדי להדגיש את פרותיות היין.

 

היין שהתקבל בעל צבע בורדו - שחור עמוק וצפוף, מאופיין בארומות של פירות יער בשלים, ובפה הטעם מלא, פירותי ועשיר, מלווה בטעמי קקאו. ליין סיומת ארוכה ונעימה, והוא ילווה בצורה מושלמת מנות מורכבות, כמו תבשילי בקר ביין אדום או טאז'ינים עשיים בפירות יבשים ותבלינים. מחיר: 98 ש"ח.

 

 

 
רקנאטי קברנה סוביניון
רקנאטי קברנה סוביניון צילום: יח"צ

רקנאטי קברנה סוביניון רזרב כרם לבנון, 2011

יין אדום יבש זני, אשר הפרי ליצירתו מגיע מ"כרם לבנון",כרם הדגל של היקב בזן הקברנה סוביניון. הכרם שוכן בגליל העליון על קו הגבול, והוא בעל מיקרו-אקלים קר בצורה יוצאת דופן המושפע מהאוויר הקר של הרי הלבנון. לאחר בציר, מיון ותסיסה בטמרטורה מבוקרת, היין התיישן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ובוקבק לאחר סינון גס בלבד. זוכה מדלית זהב בתחרות וינאלי, פריז 2014.

 

היין שהתקבל מצליח להפתיע, ולהיות רך יותר מיינות קברנה סוביניון ישראלים רגילים. הוא עשיר בטעמי פירות יער, שזיף בשל, ועשבי תיבול ים תיכונים. בנוסף בעל חמיצות גבוהה מאוזנת וסיומת ארוכה המשאירה בפה. מתאים לליווי נתחי בקר מובחרים ותבשילי טלה. מחיר מומלץ לצרכן: 110 ש"ח. בנוסף השיק היקב את היין מרלו רזרב כרם מנרה מבציר 2011.

 
פטי ורדו תשבי
פטי ורדו תשבי צילום: יח"צ

פטיט ורדו אסטייט 2012 סינגל ויניארד

יין אדום יבש המורכב מ - 100% פטיט ורדו, זן ענבים שמגיע מחבל היין היוקרתי בורדו בצרפת,שלרוב נעשה בו שימוש במרכיב נוסף בבלנדים ובשנים האחרונות מתחיל לתפוס את הבמה המרכזית. אזור הגידול בהרי יהודה הנמצאים בגובה של 900 מטר מעל פני הים. האזור נמצא מתאים במיוחד לגידול זן זה. לאחר בציר מיון והתססה בטמפרטורה מבוקרת, שהה במשך כ- 12 חודשים בחביות עץ אלון. להתיישנות. היין לא עבר סינון והצללה ולכן עשוי להכיל משקעים.

 

היין שהתקבל הוא כבד ורציני, עם טעמים וריחות של תמר, אוכמניות, קקאו ואגוז מוסקטילך מצוין עם צלעות בקר בתנור, רוסטביפים ועוד מנות מהסוג הכבד. מחיר: 130 ש"ח. בנוסף השיק היקב את היין קברנה פרנק אסטייט 2012.

 
פסגה אור הגנוז
פסגה אור הגנוז צילום: יח"צ

פיסגה 2010, יקב אור הגנוז

יין קינוח מתוק המופק כולו מענבי קברנה סוביניון מכרם יחידני סמוך להר מירות שבגליל העליון.הענבים נבחרו משבע השורות העליונות של כרם היקב. שורות אלה מתאפיינות ביבול נמוך והבשלה מאוחרת. החלקות מתפרשות על 24 דונם בלבד בגובה של כ- 800 מטרים.מאחר בציר ידני ומיון הותסס להיין תסיסה מבוקרת ולאחר מכן חוזק באלכוהול ענבים. בהמשך התבגר בחביות עץ אלון צרפתי במשך שלוש שנים תחת כיפת השמיים. מהיין הופקו 2000 בקבוקים בלבד.

 

זהו יין מתוק ומרוכז עם טעמים מורגשים ובולטים של ריבת אוכמניות, דובדבנים בשלים ותבליני בהרט. להגשה בפני עצמו או לצד עוגות שוקולד עשירות. מחיר: 250 ש"ח.

 
14 ידיים קברנה סוביניון
14 ידיים קברנה סוביניון צילום: יח"צ

קברנה סוביניון, 14 האנדס, קולומביה וואלי, וושינגטון, ארצות הברית 

יין אדום יבש זני שמגיע מהכרמים הקרים של מדינת וושינגטון בארצות הברית. היקב אשר עומד מאחוריו נקרא 14 האנדס (14 ידיים) על-שם המידה שבה נהגו האינדיאנים ילידי וושינגטון סטייט לאמוד את גובהם של סוסי הבר שאותם בייתו. לאחר יצירתו היין התיישן משכה של שנה, חלקו בחביות עץ אלון צרפתי וחלקו באלון אמריקאי.

 

עוצמתו ובשלותו של הפרי ניכרת ביין מודרני ושופע טעם זה, עם גוונים בולטים של גרגרי יער ודובדבן שחורים, עשבי תבלין יבשים, קקאו ורמזים לפולי טונקה ועץ קלוי. מרקמו של היין עשיר וקטיפתי, טעמיו מודגשים, עמוקים ומתמשכים.

מחיר : 50 ש"ח. לא כשר. מיובא לארץ על ידי חברת הכרם, שהשיקה גם את היין גוורצטרמינר 2013 של יקב פול מאס מצרפת.

 
עוד כתבות במדור יין ואלכוהול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.