אפשר גם אחרת • ראש השנה טבעוני

 
עודכן 11:11 21/09/2014
שי טנא

שולחן חג טבעוני הוא אופציה נפלאה ובריאה לפתוח איתו את השנה החדשה. שף שי טנא מביסטרו "הכובשים" בוחר מתכונים טעימים, צבעוניים ומשביעים לארוחת ללא בשר ומוצרי חלב: החל מסלט פריקי עם ירקות שורש, דרך פלפלים ממולאים בפטריות וקשיו ועד ריזוטו חצילים ממכר

 
 
 
 
 
שולחן טבעוני (הכובשים)
שולחן טבעוני (הכובשים) צילום : אפיק גבאי
 

הטבעונות היא כבר מזמן לא רק טרנד. הרבה לפני טל גלבוע ו"האח הגדול" אנשים רבים בארץ ובעולם החליטו שהם מפסיקים לצרוך מוצרים מן החי ועוברים לאורך חיים בריא יותר ומלא חמלה. החגים הם "נקודת התורפה" לטבעונים החדשים שמתקשים למצוא מנות ללא בשר, קינוחים ללא מוצרי חלב ואפילו הדבש בו טובלים את התפוח יצא מהתפריט. אז מה עושים? שום דבר חריג, פשוט נהנים מהאוכל הטבעי. שף שי טנא מביסטרו "הכובשים" בתל-אביב הכין לנו שולחן חג טבעוני, צבעוני ומשביע שיגרום לשנה החדשה להיות טובה יותר לבעלי החיים:

 

סלט פריקי וירקות שורש

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: בינוני

 
סלט פריקי וירקות שורש
סלט פריקי וירקות שורש צילום : אפיק גבאי
 

מצרכים:

 

300 גרם פריקי מושרה במשך לילה


1 בצל, חתוך גס


1 בטטה, חתוכה לקוביות


1 קולורבי, חתוך לקוביות


1 גזר, חתוך לקוביות


1 שורש סלרי, חתוך לקוביות


5 גבעולי סלרי, קצוצים עם העלים


1/2 כפית מלח


1/2 כפית פלפל


2 כפות סילאן


2 כפות מיץ לימון טרי


2 כפות שמן זית


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרתיחים בסיר 3 ליטר מים, אליו שופכים את הפריקי.
  • מבשלים כ-25 דקות, מסננים ומניחים בצד לצינון מלא.
  • מרפדים תבנית אפייה עמוקה בנייר אפייה, מסדרים בתוכה את כל הירקות מלבד הסלרי.
  • מזליפים מעל כף שמן זית ואופים כ-15 דקות (המדד: כשהבטטה רכה - הכל מוכן).
  • מוציאים מהתנור ומניחים לירקות להצטנן.
  • כשהפריקי והירקות מגיעים לטמפרטורת החדר, מערבבים את הכל יחד, מוסיפים 2 כפות מיץ לימון, מעט מלח ופלפל ומגישים.
 

סיר ממולאים צבעוני

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | רמת קושי: קל

 
פלפלים ממולאים באורז פטריות וקשיו
פלפלים ממולאים באורז פטריות וקשיו צילום : אפיק גבאי
 

מצרכים:

 

2 פלפלים אדומים


2 פלפלים צהובים


2 פלפלים ירוקים


2 פלפלים כתומים


 

למילוי:

צרור פטרוזיליה, קצוץ


1 חבילת פטריות פורטובלו, קצוצות


1 בצל, קצוץ


150 גרם קשיו (לא קלוי!), קצוץ


1/2 כוס אורז


2 ליטר מים


2 כפות שמן


 

לרוטב:

2 כפות שמן


2 עגבניות, פרוסות


1 בצל, פרוס


5 גבעולי סלרי עם העלים


1 כפית סוכר


1 כף כמון


3 כפות מיץ לימון טרי


מלח, פלפל (לפי הטעם)


 

אופן הכנה:

  • מכינים את האורז בשיטת בישול פסטה: מרתיחים 2 ליטר מים בסיר, מוסיפים את האורז, מבשלים 8 דקות ומסננים.
  • מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את הקשיו, מטגנים דקה נוספת ומורידים מהאש לצינון.
  • מערבבים את האורז עם הפטרוזיליה, ותערובת הפטריות-בצל-קשיו.
  • חותכים את החלק העליון של כל הפלפלים ושומרים את "המכסה" לשימוש עתידי.
  • מנקים את הפלפלים היטב מכל הגרעינים ושוטפים.
  • ממלאים כל פלפל (עד כדי דחיסה) מהמילוי המוכן וסוגרים עם המכסה.
  • לסיר רחב שיתאים לסידור כל הפלפלים מכניסים את כל מצרכי הרוטב, מערבבים היטב ומניחים את הפלפלים.
  • שופכים מים מסביב לפלפלים (לא מעל!) כך שהמים יגיעו עד לאמצע גובה הפלפלים.
  • שמים את הסיר על אש גבוהה ושניה לפני הרתיחה (שלא יהיה בעבוע) מנמיכים את האש לנמוכה.
  • מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  • מורידים את מכסה הסיר, ובעזרת כף אוספים את הרוטב ושופכים לתוך כל פלפל.
  • מכסים חזרה ומבשלים כחצי שעה נוספת.

 

 

חציל ברוטב עגבניות ובמיה

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

 
חציל ברוטב עגבניות ובמיה
חציל ברוטב עגבניות ובמיה צילום : אפיק גבאי
 

מצרכים:

 

2 חצילים גדולים


400 גרם במינה, נקיה ושטופה*


6 עגבניות חתוכות ללא הקליפה**


1/2 כוס מים


5 שיני שום, פרוסות


2 כפות פפריקה


3 כפות שמן זית


כף רסק עגבניות


2 כפות מיץ לימון


1/2 כפית סוכר


מלח, פלפל (לפי הטעם)


 

* במיה - אפשר קפואה, בשלו לפי הוראות היצרן.

** עגבניות - אפשר 2 קופסאות שימורים של עגבניות קלופות באיכות גבוהה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מקלפים את החציל חלקית בצורת זברה ופורסים לעובי 3 ס"מ.
  • מסדרים את החצילים במגש אפייה, מברישים כל חציל בשמן זית, מפזרים מעט מלח גס ואופים כ-20 דקות עד הזהבה והתרככות.
לרוטב:
  • מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית.
  • מטגנים עם הפפריקה כחצי דקה.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כדקה-שתיים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון והעגבניות, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות.
  • מוסיפים את המים והבמיה, מטבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות.
הגשה:
  • מניחים את החציל על צלחת, או את כל החצילים על מגש במרכז השולחן, ושופכים את הרוטב מעל.
 

ריזוטו חצילים

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

 
ריזוטו חצילים
ריזוטו חצילים צילום : אפיק גבאי
 

מצרכים לריזוטו:

 

1/2 קילו אורז לריזוטו


3 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות


5 כפות שמן זית


1 כפית מיץ לימון טרי


1 כוס יין לבן


1 בצל גדול, קצוץ


5 שינים שום, שלמות


קורט צ'ילי


מלח, פלפל (לפי הטעם)


 

לציר ירקות:

3 ליטר מים


1 גזר, חתוך גס


1 בצל, חתוך גס


2 עלי דפנה


3 פלפל אנגלי


3 גבעולי סלרי


 

 

אופן הכנת ציר הירקות:

  • מכניסים את כל המצרכים לסיר גדול, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
  • מסננים את הציר, זורקים את הירקות ומניחים בצד להמשך.
הכנת החצילים:
  • במחבת רחבה מטגנים את החצילים לזמן קצר מאוד.
  • חשוב מאוד: לא לייבש את החצילים, השומן שניגר מהם יהווה תחליך לחמאה.
הכנת הריזוטו:
  • מחממים סיר רחב עם שמן.
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-2 דקות.
  • שניה לפני שהבצל מזהיב מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד כדי אידוי.
  • מוסיפים את שיני השום, שופכים מצקת אחת מציר הירקות לתוך הסיר ומערבבים היטב.
  • רגע לפני שהנוזל מתאדה, מוסיפים עוד מצקת ומערבבים היטב - וחוזר חלילה: הנוזל מתאדה, מוסיפים עוד מצקת, כך במשך 3 פעמים.
  • לאחר כ-15 דקות מוסיפים את החצילים המטוגנים ומיץ הלימון, מערבבים היטב וטועמים את האורז.
  • במידה והאורז מוכן, מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל. במידה ולא הגענו למרקם הרצוי ממשיכים כ-2-3 דקות עד שהריזוטו מוכן.
 

כל המתכונים באדיבות שף שי טנא מביסטרו הכובשים בתל-אביב


ביסטרו הכובשים

רחוב הכובשים 48, תל אביב

03-510-8555

 
עוד כתבות במדור מתכונים לראש השנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.