מלכת שולחן החג: עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס

 
עודכן 11:18 14/09/2017
בני סיידא

בני סיידא מכין עוגות ביתיות קלות להכנה. אחת מהן היא עוגת שוקולד צ'יפס עסיסית ונימוחה בזכות התפוחים שבתוכה. שילוב משגע לראש השנה

 
 
 
 
 
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס צילום : דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

4 תפוחי־עץ גרני סמיט


½1 כוסות (300 גרם) סוכר


1 כוס (250 מ"ל) שמן קנולה


1 ו-2/3 כוסות (235 גרם) קמח תופח


1 כפית קינמון


3 ביצים בגודל L


150 גרם שוקולד צ'יפס


½1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך, קצוצים


100 גרם צימוקים בהירים


 

אופן הכנה:

  • קולפים את התפוחים, מנקים מליבות ומגררים גס.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הסוכר והשמן ומערבלים 2 דקות.
  • מוסיפים את הקמח התופח והקינמון ומערבלים דקה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים אחרי כל הוספה. מערבלים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את התפוחים, השוקולד צ'יפס, האגוזים והצימוקים ומערבלים 2 דקות.
  • מעבירים את התערובת לתבניות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.

גיוון:

לפני ההגשה אפשר לקשט את העוגה בפרוסות תפוחים מבושלות בסירופ סוכר (כמו בצילום).

 
"מתוקות ונפלאות" של בני סיידא
"מתוקות ונפלאות" של בני סיידא צילום: דניאל לילה סגנון עמית פרבר

המתכון מתוך הספר "מתוקות ונפלאות" של בני סיידא בהוצאת מודן.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

עוגה בחושה עם חלבה, סילאן וטחינה

טארט בצק עלים עם קרם וניל ומגוון ציפויים

מאפה בצק עלים וריקוטה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות בחושות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.