מאפה בצק עלים וריקוטה

 
עודכן 07:42 12/08/2015
בני סיידא

בספר המתכונים החדש של בני סיידא מסתתר לו מתכון גאוני של מאפה בצק עלים וריקוטה שמגישים ליד הקפה של אחר־הצהריים או בבוקר של בראנץ' חגיגי

 
 
 
 
 
מאפה בצק עלים וריקוטה
מאפה בצק עלים וריקוטה צילום : דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 10 מאפים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

600 גרם בצק עלים משובח על בסיס חמאה


 

למלית:

100 גרם חמאה רכה


½1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר


1 ביצה בגודל L


1 חלמון


קליפה מגוררת מלימון קטן


1 כפית תמצית וניל איכותית


600 גרם גבינת ריקוטה (לא מלוחה)


1 כף גדושה קורנפלור


 

לציפוי ולהגשה:

1 ביצה, טרופה בכף שמן


4 כפות אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

  • להכנת המלית: שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים 3 דקות.
  • מוסיפים את הביצה, החלמון, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים דקה.
  • מוסיפים את הגבינה והקורנפלור בשני מחזורים ומערבבים ידנית לקרם אחיד.
  • להכנת המאפים: על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 55x22 ס"מ.
  • מחלקים ל-10 ריבועים בגודל 11x11 ס"מ.
  • שמים במרכז כל ריבוע 2 כפות גדושות מהמלית, אוספים את הקצוות מעל המלית ומהדקים.
  • מסדרים בתבנית ומורחים בביצה הטרופה. שומרים במקרר חצי שעה.
  • מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
  • אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
  • מצננים, בוזקים מעל את אבקת הסוכר ומגישים.
 
"מתוקות ונפלאות" של בני סיידא
"מתוקות ונפלאות" של בני סיידא צילום: דניאל לילה סגנון עמית פרבר

המתכון מתוך הספר "מתוקות ונפלאות" של בני סיידא שיצא בהוצאת מודן ומחירו 84 ש"ח

 

מחפשים מתכונים נוספים מתוך הספר? נסו את אלה:

עוגה בחושה עם חלבה, סילאן וטחינה

עוגות תפוחים ושוקולד צ'יפס

טארט בצק עלים עם קרם וניל ומגוון ציפויים

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.