עוגיות אלפחורס זברה

 
עודכן 06:58 02/08/2015
אורן גירון

הקונדיטור אורן גירון מכין עוגיות מתוקות ונימוחות: אלפחורס עם משחקי צבעים ובאמצע ריבת חלב מענגת. מחכים יממה אחרי האפייה - והן אפילו עוד יותר טעימות

 
 
 
 
 
עוגיות אלפחורס זברה
עוגיות אלפחורס זברה צילום : אפיק גבאי
 

מה לא נכתב על עוגיות האלפחורס - הנימוחות ביותר, היפות ביותר, הטעימות ביותר, המתוקות ביותר.

אין ספק, אחת מהעוגיות הכי נפוצות ואהודות בארץ, למרות שמוצאן הוא מדרום אמריקה.
הפעם המתכון מקודש לאלו הרוצים פינוק לשבירת הצום. במה מדובר?

 

מדובר בבצק פריך, עשיר מאוד בשומן ובחלמונים (מכאן גם מרקמן העשיר והנימוח) ומיוצב על ידי כמות גדולה מאוד של קורנפלור (מכאן מרקמן העדין והמתפורר) שלאחר האפיה, מוצמדות כל זוג עוגיות עם ריבת חלב (כן, ממש כמו מקארון).


אני עשיתי שינוי קל, בעיקר ויזואלי, למתכון המקורי. הוספתי לחלק מהבצק מעט קקאו, ושיישתי (מלשון המילה שיש) אותו עם מחצית הבצק הלבן. כך שקיבלנו עוגיות אלפחורס זברה.
את הבצק יש להקפיד לא ללוש יותר מידי, הרי בבצק פריך מדובר, ולקרר, אפילו להקפיא אותו לפני קריצת העוגיות. בבצק יש המון חמאה ואם הוא לא יהיה מספיק קר, הוא יתמוסס ויאבד מצורתו.


הקפידו על אפייה מאוד קצרה. 8-10 דקות בחום בינוני - נמוך של 160 מעלות, להתייצבות וגוון בהיר מאוד.
ייחודן של העוגיות הוא במרקם עדין ומעט רך, שבא לידי ביטוי כיממה לאחר הצמדתן בזוגות עם ריבת חלב.

 

בתאבון,

אורן גירון

 

בטור הקודם אורן הכין >> עוגת תפוחי עץ וג'ינג'ר

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | 20 עוגיות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:


150 גרם קורנפלור


75 גרם קמח


2 גרם אבקת סודה לשתייה


4 גרם אבקת אפייה


100 גרם חמאה רכה


80 גרם אבקת סוכר


1 כפית משחת וניל


40 גרם שמנת מתוקה


3 חלמונים


20 גרם קקאו כהה


 

למילוי ולציפוי:
כ- 200 גרם ריבת חלב


קוקוס טחון


 

 

אופן הכנה:

 

  • מנפים את הקורנפלור, קמח, אבקת הסודה ואבקת האפייה.
  • בקערת מערבל מצויד בוו גיטרה מקציפים את החמאה, וניל ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד.
  • מוסיפים את תערובת היבשים במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת.
  • מחלקים את התערובת ל-2 ומוסיפים למחצית את הקקאו.
  • מערבבים חלקית את התערובת הבהירה עם התערובת הכהה.
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה.
  • מחממים את התנור לחום 160 מעלות.
  • מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 4 מ"מ. מקפיאים.
  • קורצים מהבצקים עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ.
  • אם במהלך העבודה בבצק מתחמם ומתרכך, מעבירים לצינון זריז במקפיא.
  • מניחים את העוגיות על תבניות אפייה מרופדות בנייר, אופים כ-8 דקות עד שהן יציבות ועדיין צבען בהיר מאוד. מצננים.
  • מזלפים ריבת חלב על מחצית מהעוגיות ומצמידים כל זוג ליצירת עוגיות סנדוויץ'.
  • מורחים גם את שולי העוגייה.
  • שמים את הקוקוס בקערה בינונית ומגלגלים כמו גלגל את השוליים הדביקים בתוך שבבי הקוקוס.

 

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה

 

מחפשים מתכוני עוגיות נוספים לשבירת הצום? נסו את אלה:

 

עוגיות חמאה במלית שוקולד

עוגיות מרנג, שוקולד ופקאנים

עוגיות שקדים שנמסות על הלשון

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.