מרק עוף • לשבירה קלה של הצום

 
עודכן 10:09 30/09/2014
שי טנא

השף שי טנא מכין גרסה גאונית למרק עוף לשבירת הצום: ההכנה נעשית בשני סירים במקביל וכך מתקבל מרק צלול עם טעם מדויק ומחמם

 
 
 
 
 
מרק עוף
מרק עוף צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: רבע שעה | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 שוקייים עוף


200 גרם עצמות עוף (מבקשים מהקצב בשביל הטעם)


2 גזרים, פרוסים


2 בצלים, פרוסים


5 גבעולי סלרי, קצוץ


1 שורש סלרי, פרוס


1 שורש פטרוזליה, פרוס


1 כפית מלח


4 גרגרי פלפל אנגלי


2 עלי דפנה


 
 

אופן הכנה:

  • את המרק מכינים בשני סירים נפרדים כדי ליצור מראה צלול וטעם מדויק.
  • בסיר הראשון מניחים את עצמות העוף, השוקיים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
  • מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות לאחר הרתיחה.
  • אוספים בעזרת כף את הקצף שנוצר מלמעלה וזורקים.
  • לסיר השני מכניסים את כל שאר המצרכים עם ליטר וחצי מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ-40 דקות לאחר הרתיחה.
  • מוציאים את השוקים מהסיר הראשון ומעבירים לסיר השני.
  • מסננים את כל תכולת הסיר הראשון ומעבירים לשני, מביאים לרתיחה נוספת ומכבים.
 

שי טנא הוא השף של ביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכוני מרקים של שי טנא? נסו את אלה:

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק עדשים שחורות

מרק כרובית חלבי

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.