מתחת לסוכה • 3 מתכונים לארוחת החג

 
עודכן 11:58 30/09/2014
שף מוטי דוד

אם נשאר לכם מקום אחרי כל הארוחות של חגי תשרי, מגיע ערב סוכות עם שולחן חגיגי, צבעוני ומשביע. שף מוטי דוד עם מתכונים לתבשיל ראש עם חומוס, דג בזעפרן ועוף מרוקאי עם פירות יבשים

 
 
 
 
 
סוכה לי חביבה
סוכה לי חביבה צילום : אפרת ליכטנשטט
 

חג סוכות הוא הזדמנות מצויינת לשוב אל שולחן החג עם המשפחה (או עם הצד השני שלא ביקרתם בראש השנה) ולאכול ארוחה טעימה ומשביעה. שף מוטי דוד ממסעדת "אדום" בירושלים עורך שולחן חג צבעוני עם מתכונים משמחים: דג עם זעפרן בכלי טאג'ין, תבשיל ראש עם חומוסים נימוחים וטנזיה, תבשיל עוף ופירות יבשים מרוקאי

 

תבשיל בשר ראש

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כמעט שעתיים | רמת קושי: בינוני

 
תבשיל בשר ראש וחומוס
תבשיל בשר ראש וחומוס צילום : אפרת ליכטנשטט
 

מצרכים:

 

600 גרם בשר ראש עגל טרי


10 עצמות מח


3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס


2.5 ליטר מים


1/2 כוס שמן קנולה


8 שיני שום טריות, קצוצות גס


4 פלפלי צ'ילי יבשים


8 פלפלים מתוקים יבשים, נקיים מראש וגרעינים (צ'ילי מתוק)


3 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה


כפית כורכום


כפית כמון


2 שיני שום, כתושות


מלח לפי טעם


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את עצמות המוח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים את עצמות המוח בתנור כ-15 דקות.
  • מכניסים את בשר הראש לסיר ומכסים במים.
  • מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהבשר מתרכך.
  • מצננים וחותכים לקוביות של שני ס"מ.
  • שומרים את מי הבישול.

הכנת הרוטב:

  • מחממים סיר רחב ועמוק עם מעט מהשמן ומטגנים קלות את ריבועי שום (חשוב שיישארו לבנים ויקבלו צריבה קלה בלבד).
  • מוסיפים את הפלפלים החריפים והמתוקים, הפפריקה, הכורכום, הכמון, שארית השמן ו-4 כוסות מהמים בהם בושל בשר הראש, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבינונית עד נמוכה.
  • מוסיפים את הבשר, עצמות המוח גרגירי החומוס והשום הכתוש, ומתבלים במלח מערבבים היטב.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי מערבבים בעדינות מדי פעם.
  • מידי פעם פותחים את המכסה על מנת לוודא שלא חסרים נוזלים.
  • בתום זמן הבישול סוגרים את האש ומניחים לתבשיל לנוח כרבע שעה.
  • מגישים בצלחת גדולות והרבה רוטב.
 

דג עם זעפרן בכלי טאג'ין

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 4-5 מנות | רמת קושי: בינוני

 
דג עם זעפרן בטאג'ין
דג עם זעפרן בטאג'ין צילום : אפרת ליכטנשטט
 

מצרכים:

 

חצי ק"ג פילה דג לבן (דניס, קוד, אינטיאס)


6 כפות שמן זית


3 כפות פטרוזיליה, קצוצה


1 כף שום, כתוש


2 כפות מיץ לימון


מלח


1/2 כפית טימין


1 כפית כמון


1 כפית פפריקה מתוקה


6 גזרים, חתוכים לאורך לרבעים


2 עגבניות, חתוכות לקוביות


1/2 כוס זיתים ירוקים


פטרוזיליה לקישוט


קמצוץ זעפרן


כפית כמון


כפית פפריקה


 

אופן הכנה:

  • מערבבים היטב בקערה עמוקה: 3 כפות שמן זית, 3 כפות פטרוזיליה קצוצה, 1 כף שום כתוש, 2 כפות מיץ לימון, מלח לפי הטעם,קורט טימין טחון, כפית כמון וכפית פפריקה.
  • מכניסים את הדגים לקערה ומשרים את הדגים במרינדה חצי שעה במקרר.
  • מחממים את החלק התחתון של הטאג'ין על האש עם 3 כפות שמן זית.
  • כשהשמן חם, מסדרים את פרוסות הגזר על הטאג'ין ומניחים להן להחרך מעט.
  • מפזרים מעל את העגבניות הקצוצות ועליהן מסדרים את נתחי הדג ששהו במרינדה.
  • מוסיפים למרינדה שנותרה בקערה עוד 1/2 כוס מים ושופכים את הרוטב על הדגים בטאג'ין.
  • בשלב זה מוסיפים את הזעפרן לרוטב, מכסים עם מכסה הטאג'ין ומבשלים על אש בינונית נמוכה משך 30 דקות.
  • מידי פעם פותחים על מנת לוודא שלא חסרים נוזלים.
  • אחרי 30 דקות, פותחים את הטאג'ין ומוסיפים זיתים ירוקים.
  • סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 10 דקות.
  • מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.
 

טנזניה • תבשיל עוף ופירות יבשים מרוקאי

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

 
טנזיה מרוקאית
טנזיה מרוקאית צילום : אפרת ליכטנשטט
 

מצרכים לטנזיה:

 

1/2 כוס תאנים יבשות


1/2 כוס תמרים, מגולענים


1/2 כוס שזיפים, מגולענים


1/4 כוס צימוקים שחורים


2 כפות שמן קנולה או תירס


1 בצל גדול, חתוך לקוביות


3 שיני שום, כתושות


1 כפית כמון טחון טרי


1 כפית קינמון טחון


1 כף כורכום


2 כפות סילאן


1/2 כוס יין לבן חצי יבש


 

לעוף:
1 כף כורכום


1 כף פפריקה מתוקה


3 כפות שמן קנולה


6 כרעיים, מחולקות לשוקיים וירכיים


 

 

הכנת העוף:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מערבבים את התבלינים עם השמן בקערית ומעסים את נתחי העוף היטב בשמן המתובל.
  • מעבירים לתבנית תנור וצולים 20 דקות.
  • מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וצולים 40 דקות נוספות.

 

הכנת הטנזיה:

  • שוטפים את הפירות היבשים וחותכים לחצי.
  • מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  • מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
  • מוסיפים את התבלינים ואת הפירות היבשים ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב.
  • מוסיפים את הסילאן ואת היין לבן.
  • מכסים את הסיר ומבשלים תוך ערבוב כ-15 דקות.

 

הגשה:

  • יוצקים את הטנזיה על העוף ומגישים.
  • ניתן להגיש על אורז לבן.

 

 

המתכונים באדיבות שף מוטי דוד ממסעדת "אדום" בירושלים

 

מסעדת אדום
דוד רמז 4, מתחם התחנה הראשונה, ירושלים
טלפון: 02-6246242

 

מחפשים מתכונים קלילים לאכול מתחת לסוכה בהמשך החג? נסו את אלה:

קיש כרישה ובצל

סיגרים עם גבינות ומנגולד

מקלות מלוחים ותערובת גרעינים

 
עוד כתבות במדור חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.