צלי כתף ברוטב פטריות ובצל

 
עודכן 13:10 30/09/2014
שי טנא

כמו במסעדות הכי טובות • שף שי טנא מביסטרו הכובשים חולק איתנו מתכון נפלא לצלי כתף ברוטב פטריות עם בצל מטוגן. מנה חגיגית ומושקעת שאי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 
צלי כתף ברוטב פטריות
צלי כתף ברוטב פטריות צילום : אפיק גבאי
 

הכנת הצלי מחולקת ליומיים כשביום הראשון מכינים את הבשר, וביום השני את הבסיס לרוטב. שימו לב להמצלות השף בתחתית המתכון

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: יומיים | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

קילו בשר לצלי (מומלץ נתח מספר 5)


2 חבילות פטריות שמפניון, פרוסות


4 כפות שמן


2 גזרים, חתוכים גס


1 בצל, חתוך גס


2 בצלים, פרוסים


5 גבעולי סלרי


1 כוס יין לבן


1 כוס יין אדום


1 עלי דפנה


3 פלפל אנגלי


4 כפות שמן


1/2 כפית מוסקט


מלח ופלפל לפי הטעם


 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן.
  • צורבים את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
  • מוסיפים לסיר את הסלרי, הגזר והבצל שחתוך גס ומטגנים כ- 2-3 דקות.
  • מוסיפים את כוס היין האדום, מגרדים משקעים מהסיר ומוסיפים כ-3 ליטר מים.
  • מביאים לרתיחה, מחזירים את נתח הבשר לסיר ומוסיפים את עליי הדפנה והפלפל האנגלי.
  • מבשלים כשעה וחצי על אש בנונית.
  • מוציאים את הבשר לכלי מתאים ומכניסים לקירור ללילה שלם (8 שעות).
  • את הנוזלים שנשארו בסיר מסננים ומעבירים לכלי נפרד מהבשר ומכניסים למקרר ללילה (בהמשך נשתמש בזה לרוטב).

 

הכנת הרוטב לצלי:

  • לאחר לילה בקירור מוציאים את הבשר והרוטב ומתחילים בהכנה (חשוב מאוד להוציא את הרוטב מהמקרר שיפשיר בטמפרטורת החדר).
  • מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד כדי הזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים כ-2-3 דקות נוספות.
  • מתבלים במלח פלפל לפי הטעם. מוסיפים את המוסקט.
  • מוסיפים את כוס היין הלבן, מערבבים היטב ומגרדים משקעים.
  • מוסיפים 2 וחצי כוסות מהנוזל שהיה בקירור (במידה ואין מספיק נוזל מוספים מים מהברז) מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 עד 15 דקות.
  • מורידים מהאש.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורסים את הבשר מהמקרר לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ.
  • מסדרים בתבנית אפייה עמוקה את פרוסות הבשר שופכים את הרוטב מעל ומכסים בנייר כסף (במידה ויש כלי חרס עם מכסה ניתן להשתמש).
  • מכניסים לתנור ל-40 דקות ומגישים.

 

המלצות השף:

  • אם אתם מארחים, ניתן להכין הכל מראש ושעה לפני שהאורחים מגיעים להכניס לתנור.
  • מגישים עם פירה או אורז.

 

 

 

המתכון באדיבות שי טנא, השף של ביסטרו הכובשים בתל-אביב

 

מחפשים עוד מתכוני בשר של שי טנא? נסו את אלה:

שוק טלה עם שזיפים ואגוזים

אוסובקו טלה עסיסי

קדירת בשר עם ירקות שורש

 
עוד כתבות במדור לקראת שישי עם שי טנא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.