קדרת הפלא • 3 תבשילי קדרה לסוכות

 
עודכן 10:50 07/10/2014
שף אבי שטייניץ | מגזין טעימות

ארוחת חג עם המון משתתפים – בואו לפחות נחסוך בסירים! מגזין טעימות מציג: השף אבי שטייניץ עם ארוחות קדרה מכל הסוגים – בשרי, דגים וצמחוני. כמה פשוט, ככה חגיגי וטעים

 
 
 
 
 
שף אבי שטייניץ
שף אבי שטייניץ צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מגזין טעימות

מה עושים כשאר דירת המגורים היא בקומה 3 והסוכה אי שם על הגג בקומה 5 (בלי מעלית) או לחילופין כאשר עליכם לרדת 4 קומות או יותר כדי להגיע אל היעד - סוכה כשרה? השנה תחסכו ב"טיולים" מפה לשם ומשם לפה, בזכות ארוחות בקדרה אחת שהכין לנו השף אבי שטייניץ, ויש קדרות מכל הסוגים - בשרי, דגים וצמחוני.

 

בתמונה (ובמתכון לקדירה הצמחונית) שף אבי שטייניץ מבשל עם סיר סוטאז'. הסוטאז' הוא ספק סיר, ספק מחבת. בדומה לסיר יש לו עומק, גם אם אינו עמוק במידת העומק של סיר ממוצע. בקוטרו, ובעובר התחתית הוא כמו מחבת. סיר סוטאז' מתאים למגוון בישולים, מושלם להכנת מאכלים עם שלבי הכנה רבים (טיגון, הקפצה, בישול וכו') והוא אידיאלי להכנת ממולאים, שיושבים בניחותא, אחד-אחד ברוטב; דגים, גם חריימה ובשרים ברוטב. מה לא נבשל בו? מרק כמובן.

 

קדירת בקר | תבשיל אורז עם קוביות בקר קטנטנות

 

סוג מתכון: בשרי| זמן הכנה: 15 דקות | 45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 
תבשיל אורז עם קוביות בקר
תבשיל אורז עם קוביות בקר צילום : דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מגזין טעימות
 

מצרכים:

 

4 כפות שמן קנולה


800 גרם כתף בקר מרכזית, חתוכה לקוביות קטנטנות


2 כוסות אורז הודי בסמטי


בצל לבן גדול, חתוך לקוביות


2 גזרים, גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות


2 ענפי סלרי אמריקני, חתוכים


כפית זרעי שומר


1/2 כפית גרגירי כוסברה


מלח ופלפל שחור


3 כוסות מים רותחים


 

להגשה:
10 תמרים מזן מג'הול, חתוכים לרבעים


חופן גדושה פטרוזיליה קצוצה


 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים קלות.
  • מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן מספר דקות.
  • מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים.
  • מוסיפים את הגזר, הסלרי והתבלינים, וכשהאורז חם יוצקים את המים הרותחים.
  • בודקים טעמים, מכסים, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 15 דקות.
  • פותחים את הסיר ובעזרת מזלג גדול מאווררים את האורז.
  • מוסיפים את התמרים והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות, מכסים שוב.
  • ממתינים 15 דקות נוספות ומגישים.

 

 

קדירה צמחונית | קישואים ממולאים בבורגול וחמוציות

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ו-45 דקות | 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 
קישואים ממולאים
קישואים ממולאים צילום : דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מגזין טעימות
 

מצרכים:

 

6 קישואים רחבים


 

למילוי:
3/4 כוס בורגול עבה


2 כפות שמן זית


בצל אדום גדול, קצוץ דק


70 גרם גפרורי שקדים מולבנים, קלויים


80 גרם חמוציות


2 כפות רכז רימונים


2 ענפי טרגון טרי, קצוץ


מלח, פלפל שחור


 

לבישול:
3 כפות שמן זית


בצל אדום גדול, קצוץ גס


פנים הקישואים המרוקנים


1/2 1 כוסות מרק צח (פרווה)


3 כפות רכז רימונים - להשיג ברשתות השיווק הגדולות


מלח ופלפל גרוס


ענף טרגון


שקדים מולבנים קלויים - לקישוט


 

אופן הכנה:

 

  • משרים את הבורגול בשתי כוסות מים לשעה.
  • חותכים את הקישואים לחצי, יוצרים חתך תחתון על מנת שהקישוא יהיה יציב ומרוקנים את פנים הקישוא כך שיתקבל מעין צורת גביע. שומרים בצד את פנים הקישוא.
  • מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח וחולטים את הקישואים 4 דקות. מקררים מיד ומסננים.
  • מזהיבים קלות את הבצל המטוגן במחבת חמה.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את הקישואים - דוחסים מעט.
  • מחממים את שמן הזית בסוטז' רחב ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את פנים הקישוא ומטגנים מספר דקות, מתבלים ומוסיפים את רכז הרימונים, ענף הטרגון והמרק הצח.
  • מוסיפים לסוטז' את הקישואים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה.

 

 

קדירת דג | תבשיל בורי עם ירקות, עגבניות ושעועית לבנה

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | 6 מנות | רמת קושי: קל

 
תבשיל בורי עם ירקות
תבשיל בורי עם ירקות צילום : צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מגזין טעימות
 

מצרכים:

 

2 דג בורי גדולים, חתוכים לטבעות עבות


4 כפות שמן זית


5 שיני שום, פרוסות


עגבנייה, חתוכה לקוביות


1/2 בצל לבן, קצוץ


2 מקלות סלרי אמריקני, חתוך


פלפל חריף - לפי הטעם


פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות


1/2 1 קופסאות קטנות רסק עגבניות


מלח ופלפל שחור


שעועית לבנה גדולה, מבושלת לריכוך


2 פרוסות לימון טרי


חופן גדושה כוסברה


פפריקה מתוקה


כמון


קימל טחון


12 ו-1/2 כוסות מים חמים


פטרוזיליה או כוסברה לקישוט


 

אופן הכנה:

 

  • מחממים את השמן בסיר רחב ומזהיבים את הבצל והשום.
  • מוסיפים את העגבנייה הסלרי והפלפלים - האדום והחריף ואת הרסק והתבלינים, מערבבים היטב.
  • יוצקים את המים ומבשלים כ-15 דקות.
  • מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומתקנים תיבול.
  • ממליחים ומפלפלים את טבעות הדג ואת פרוסות הלימון ומכניסים לרוטב החם.
  • מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  • מניחים בצלחת ההגשה ומפזרים מעל עלי כוסברה טרייה או פטרוזיליה.

 

 
גיליון ספטמבר, מגזין "טעימות"
גיליון ספטמבר, מגזין "טעימות" צילום: בועז לביא. סגנון: ענת לבל

את הכתבה המלאה ועוד המון מתכונים מופלאים לחג ניתן למצוא במגזין החגים של 'טעימות':

  • שף אבי שטייניץ מבשל לכבוד חול המועד סוכות ארוחות קדרה מגוונות.
  • השפית פיליס גלזר מכינה מאכלים מעולים מסילקא, כרתי, לוביה ועוד.
  • תמי פיליפ מגישה מתכוני דגים מוצלחים לגיוון ארוחות החג.
  • מרילין איילון אופה עוגות תפוחים בווריאציות שונות.
  • הקונדיטורית קלרה פטל מדגימה צעד אחד צעד הכנת רוטב קרמל.
  • מרילין איילון עורכת היכרות עם המטבח הפולני.
  • רבקה שיינין מכינה מראש רטבים נפלאים להכנה מהירה של בשרים, עופות ודגים.

ועוד המון הפתעות!


מגזין 'טעימות' הינו מגזין המזון הכשר למהדרין היחיד מסוגו ויוצא לאור כ-7 שנים. במגזין ניתן למצוא את טובי השפים, הצלמים והסטייליסטים בארץ.


ניתן להשיג את המגזין בלמעלה מ-400 נקודות מכירה ברחבי הארץ.
לעמוד הפייסבוק של מגזין טעימות >> לחצו כאן
לברור נקודות מכירה ולרכישת המגזין חייגו: 077-2020520

 
עוד כתבות במדור ארוחת טעימות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 
עוד בערוץ