שבלול עלי פילו ממולאים בתרד

 
עודכן 12:51 05/10/2014
לימור לניאדו תירוש

חג סוכות הוא הזדמנות נפלאה לאכול מאפים קלילים עם מילויים מפתיעים. לימור לניאדו-תירוש עם מתכון ממכר לשבלול מעלי פילו ממולאים בתרד, גבינת פטה, ריקוטה וסומק

 
 
 
 
 
שבלול עלי פילו ממולאים בתרד
שבלול עלי פילו ממולאים בתרד צילום : לימור לניאדו-תירוש
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: כמעט שעה תבנית בקוטר 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

10-8 עלי פילו


½ כוס שמן זית או חמאה מומסת


 

למלית:
400-500 גרם תרד טרי (עדיף טורקי) שטוף ומיובש


5 בצלים ירוקים קצוצים קטן, כולל החלק הירוק


250 גרם גבינת פטה או בולגרית, מגוררת גס


250 גרם גבינת ריקוטה


2 חלמונים


1 כפית מלח


½ כפית פלפל שחור גרוס


½ כפית סומק


קורט אגוז מוסקט


 

לציפוי:
חלמון מעורבב


 
הספר "מנה עיקרית"
הספר "מנה עיקרית" צילום: לימור לניאדו-תירוש

אופן הכנה:

  • קוצצים גס את עלי התרד.
  • מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים תוך סחיטה קלה של התרד עם הידיים כדי להוריד מעט מנפחו.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מניחים דף פילו על משטח נקי, כשצדו הרחב כלפיכם, ומורחים את כולו בשמן זית.
  • מניחים עליו עלה נוסף ומורחים בשמן.
  • מניחים מלית בקצה המלבן הקרוב אליכם, לכל אורכו.
  • מרימים את השוליים, סוגרים את המלית ומגלגלים לגליל ארוך ומהודק.
  • מורחים את חלקו העליון של הגליל בשמן זית ומלפפים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול.
  • מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, משמנים אותו בשמן זית ומניחים את השבלול במרכז התבנית, כשהצד הפתוח כלפי מטה.
  • ממשיכים למלא ולגלגל את שאר העלים לגלילים ארוכים ומלפפים אותם אחד אחד סביב השבלול המרכזי, עד שמקבלים שבלול אחד גדול המגיע לקצות התבנית.
  • מושחים את השבלול בציפוי חלמון ומים, זורים שומשום ואופים 35-30 דקות.
  • מגישים חם.
 

המתכון מתוך הספר "מנה עיקרית" של לימור לניאדו תירוש שיצא בהוצאת מטר ומחירו 98 שקלים.


מחפשים מתכונים נוספים מתוך "מנה עיקרית"? נסו את אלה:
עוף שחור בשזיפים
סיר הממולאים הגדול

נודלס טופו וירקות

 

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.