מתכון לספגטי עם ברוקולי, שום וקישואים

 
עודכן 13:41 09/10/2014

מארחים בסוכה? קבלו מתכון למנת פסטה יפה, קלילה ומהירה עם ברוקולי טרי ורענן, קישואים מוקפצים, שום ושעועית ירוקה

 
 
 
 
 
אפשר לקרוא לה גם פסטה פרימוורה
אפשר לקרוא לה גם פסטה פרימוורה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | כמות : 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

חבילת פסטה מסוג ספגטי או פנה


1 חבילה (או 1 ראש בגודל בינוני) ברוקולי, חתוך לתפרחות קטנות


חופן שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לחצי (רשות)


4 כפות שמן זית


4-6 שיני שום פרוסות


3 קישואים או זוקיני קטנים, חתוכים לטבעות בעובי 1 ס"מ


1 צרור ארוגלה או רוקט, חתוך גס


מיץ סחוט מ-1/4 לימון


מלח ופלפל


פרמזן מגורר, להגשה


 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים, דקה פחות ממה שרשום בהראות היצרן. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
  • במקביל, חולטים את הברוקולי והשעועית (אפשר את שניהם ביחד) בסיר בגודל בינוני עם מים רותחים, בערך 2-3 דקות, עד שקיבלו צבע ירוק כהה והתרככו מעט. מוציאים למי קרח.
  • מחממים סיר רחב ושטוח (או כל סיר גדול מספיק לקבל את הפסטה ואת כל הירקות) עם שמן הזית.
  • מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מוסיפים את פרוסות הקישוא ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהתרככו אבל לא מדי.
  • מוסיפים את השעועית והברוקולי ומטגנים דקה נוספת.
  • בשלב זה הפסטה כבר צריכה להיות מוכנה - מוסיפים את הפסטה עם חצי כוס ממי הבישול ואת צרור הארוגלה, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שכל המים נספגים.
  • מוסיפים את מיץ הלימון, בוחשים היטב ואז טועמים ומתקנים תיבול.
    מגישים ביחד עם גבינת פרמז'ן מגוררת.

 

מחפשים עוד מתכוני פסטה כייפים? נסו את אלה:

פסטה ברוטב שמנת, סלמון וכרישה

פסטה עם ברוקולי ועגבניות שרי

פסטה עם נתחי עוף וצ'ילי

 

המתכון באדיבות השף נדב נצר, מתוך תפריט העסקיות החדש של מסעדת ראפאס בדיזינגוף 276 תל אביב

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסטה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.