ניוקי עם עגבניות ומוצרלה

 
עודכן 12:51 12/10/2014
תמרה אהרוני

בתוכנית שמוקדשת למטבח האיטלקי תמרה אהרוני מכינה מנת ניוקי ביתית קלה להכנה עם כדורי מיני-מוצרלה, עגבניות שרי והרבה שמן-זית. ויש גם וידיאו

 
 
 
 
 
ניוקי עגבניות ומוצרלה
ניוקי עגבניות ומוצרלה צילום : מתוך התוכנית פעמיים אהרוני
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

1 ק"ג תפוחי אדמה, אפויים בנייר כסף


1 ביצה


1 חלמון


200 גרם קמח


מלח פלפל


 

לרוטב:
שמן זית


2-3 עלי מרווה


סלסלה של עגבניות שרי (אפשר בכמה צבעים) חצויות


כפית שום כתוש


1 חבילה כדורי מיני-מוצרלה


בזיליקום


פרורי לחם


 

אופן הכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה ומרסקים עם מועך פירה או מזלג (בשום אופן לא במעבד מזון) עד שמתקבל פירה חלק.
  • מוסיפים את הביצה, חלמון וקמח, ממליחים ומפלפלים.
  • מגלגלים כל פעם חופן בצק לגליל ארוך בעובי של בע"ך 1.5 ס"מ.
  • את הגלילים פורסים לפיסות באורך של 2 ס"מ.
  • את הפיסות מניחים על מגש מקומח קלות.
  • מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים.
  • במקביל מחממים במחבת גדולה את שמן הזית עם המרווה והשום הכתוש.
  • כשהמים רותחים מכניסים אליהם את הניוקי ומבשלים כ-3 דקות עד שהניוקי צפים.
  • בנתיים מוסיפים למחבת את העגבניות לטיגון קצרצר של כ-2 דקות.
  • מסננים את הניוקי המוכנים ומוסיפים למחבת.
  • מכבים את האש ומערבבים פנימה את פירורי הלחם והבזיליקום.
  • מחלקים לקערות ומעל כל קערה בוצעים את כדורי המוצרלה לפיסות גסות.

 

 

רוצים לצפות בתמרה מכינה את המתכון? >> לחצו כאן


לכל המתכונים מהתוכנית:

ניוקי עם ערמונים ופטריות
קרוסטיני עם 2 תוספות מפתיעות
טירמיסו

 
עוד כתבות במדור פעמיים אהרוני
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.