5 מאכלים צרפתים שתוכלו לנשנש מול המשחק

 
עודכן 07:36 14/10/2014
אוכל ורק אוכל

מפעל היורוליג מפגיש הערב את מכבי תל-אביב הישראלית מול לימוז' הצרפתית - סיבה מצוינת לחגוג מול המסך עם 5 מאכלים צרפתיים שאפשר להכין בקלות בבית

 
 
 
 
 

כשמדברים על אוכל קלאסי, כמעט תמיד מגיעים למטבח הצרפתי. האבות המייסדים של הקולינריה הצרפתית נחשבים היום לגאונים, אלו שהמציאו שיטות בישול שלא היו נהוגות קודם לכן ועד היום משתמשים בתורתם. המטבח הצרפתי אוהב חמאה, שמנת וחיבורים בין מנות קלאסיות לרטבים כבדים. היום, כמו בכל העולם, יש מגמה של אוכל טבעי ובריא יותר: חומרי גלם טבעיים, פחות משחקים עם טעמים ומתן כבוד לאוכל בצורתו הטבעית. ויחד עם זאת, כשבונים טופ-5 של מאכלים צרפתיים, לא מוותרים על הפנתאון:

 

צ'יפס צרפתי מושלם

 
 
צ'יפס קלאסי
צ'יפס קלאסי צילום : Mashabke Niki Walker
 

הצ'יפס הפך להיות מאכל רשמי צרפתי בעיקר בזכות האמריקאים. האגדה מספרת שבאחת מארוחות הערב בבית הנשיא, השף הצרפתי של תומאס ג'פרסון הגיש "תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון צרפתי", או בשמם הרשמי כיום במסעדות של מזון מהיר - French Fries. בישראל אוהבים לאכול אותו כליווי למנה עיקרית. ואם הצ'יפס הוא התוספת החביבה עליכם, למה שלא תנסו להכין אותו בבית? סרטון קצר מדגים את אופן ההכנה, צעד-אחר-צעד, עד שגם לכם יתקבל צ'יפס פריך וממכר שלא תוכלו להפסיק לאכול >> לחצו כאן

 

בגט צרפתי

 
בגט
בגט צילום : דניאל לילה
 

כמו הצ'יפס, גם הבגט הפך להיות שם נרדף למאכל צרפתי. הצרפתים נוהגים לאכול רבע ממנו לארוחת בוקר, עם מעט חמאה ומלח. אנחנו קוראים לזה "ארוחת בוקר של אלופים". וגם אתם יכולים להכין בגט צרפתי אמיתי בבית עם 4 מצרכים, רבע שעה של עבודה (נטו) והתוצאה תהיה ממכרת עם מעטה פריך ופנים רך ומענג. למתכון >> לחצו כאן

 

ביף בורגיניון

 
ביף בורגיניון
ביף בורגיניון צילום : דניאל לילה
 

ישראל אהרוני מכין מנה צרפתית קלאסית שמגיעה מאזור בורגנדי, שם אוהבים במיוחד לבשל עם יין. התבשיל שלנו - ביף בורגיניון ייעשה עם נתח בשר בבישול ארוך עם בצלים, פטריות, גזרים וכמובן הרבה יין, אותו נגיש לצד פירה קטיפתי. למתכון >> לחצו כאן

 

קרואסון שוקולד כמו בפריז

 
קרואסון שוקולד
קרואסון שוקולד צילום : שחר פליישמן
 

קרואסון, המאפה הצרפתי המפורסם ביותר, קרוי על שם צורתו: סהר בצרפתית. בישראל, נהוג להכין אותו עם המון חמאה, שוקולד וסוכר. בצרפת, תתקלו דווקא בגרסה פחות מתוקה. הנס וגלית ברטלה, זוג הקונדיטורים הידוע, משתפים אותנו במתכון קלאסי למאפה השמרים המפורסם בתבל. למתכון >> לחצו כאן

 

קרפ צרפתי עם שוקולד אגוזים

 
קרפ שוקולד
קרפ שוקולד צילום : אריאל שרוסטר
 

איילת הירשמן עם מתכון ביתי וקליל לקרפ צרפתי עם ממרח שוקולד-אגוזים ותותים טריים מעל, בדיוק כמו בדוכני הרחוב בפריז. למתכון >> לחצו כאן

 
עוד כתבות במדור מתכוני עדות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.