עוגת בבקה יוגורט שמתחסלת בצ'יק

 
עודכן 13:50 18/10/2014
איילת הירשמן

איילת הירשמן מכינה עוגה בחושה וקלילה, שילוב בין חמצמצות ומתיקות, בקיצור - מענגת. בסיס העוגה הוא יוגורט, רק שלושה אחוזי שומן, שהופך אותה לרכה, נימוחה וממכרת

 
 
 
 
 
עוגת בבקה
עוגת בבקה צילום : מתוך התוכנית "פשוט וטעים"
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית בבקה גבוהה 24 ס"מ או תבנית 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים: 

 

150 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות


2 כוסות סוכר


5 ביצים


1 מיכל (200 מ"ל) יוגורט, המכיל % 3 שומן לפחות


1 כפית תמצית וניל


1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח (אפשר קמח מנופה, לא חובה)


תרסיס שמן בטעם חמאה


 

אפשרות להגשה:

אבקת סוכר


 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • שמים את הסוכר והחמאה בקערת המערבל ומקציפים כמה דקות עד שנוצר קרם אחיד.
  • מוסיפים פנימה את הביצים, זו אחר זו ומקציפים עוד קצת, לקרם אחיד.
  • מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים, מוסיפים חצי מכמות היוגורט וחצי מכמות הקמח, מערבבים ומוסיפים את שאר היוגורט ואת שאר הקמח.
  • מערבבים ידנית, אחרי כל הוספה, בכמה תנועות קצרות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה וזהו (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות קשיחה).
  • משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים מעודפי קמח.
  • יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים את פניה.
  • אופים 35-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת וקיסם שננעץ יוצא כשעליו מעט פירורים.
  • מוציאים, מצננים קצת, 10 דקות לפחות.
  • אם אופים בתבנית בבקה, מחלצים בזהירות מהתבנית והופכים. בתבנית רגילה, פשוט מחלצים.
  • ההגשה: זורים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

למתכונים נוספים מהתוכנית:

סלמון כבוש ביתי (גרבלקס)

חטיפי בריאות עם גרנולה ושומשום

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.