עלי גפן ממולאים בגבינת עיזים ועגבניות מיובשת

 
עודכן 07:22 26/10/2014
רינה רוסנר

רינה רוסנר, ילידת ארה"ב, הוציאה ספר בישול חדש שכולו מתכונים קלים להכנה ששאובים מסיפורי התנ"ך. מתוכו, מתכון נפלא לעלי גפן ממולאים בגבינת עיזים ועגבניות מיובשת

 
 
 
 
 
עלי גפן ממולאים בזעתר גבינת עיזים ועבניות מיובשת
עלי גפן ממולאים בזעתר גבינת עיזים ועבניות מיובשת צילום : בועז לביא
 
רינה רוסנר
רינה רוסנר צילום: בועז לביא

בסוף שבוע אחד, לפני עשר שנים כמעט, הוגשה לי בסעודת ליל שבת קערה מלאה נזיד עדשים. הפרשה השבועית, שקראנו באותו שבוע בבית הכנסת, כללה את הפרק שבו עֵשָׂו מוכר את בכורתו לאחיו יעקב תמורת קערת נזיד עדשים אדומות. היכולת להעלות על השולחן את סיפורי התנ"ך באופן כה מוחשי הניעה אותי להתחיל לעבוד על ספר בישול "במטבח עם התנך"  שרואה אור בימים אלו בהוצאת דני ספרים. המתכונים שאספתי שימשו כרעיונות לשיחה ואמצעי מהנה ורב־משמעות לשלב את התנ"ך בארוחת השבת מדי שבוע.

 

האזוב הטוב / פרשת מצֹרע

וְצִוָּה הַכֹּהֵן וְלָקַח לַמִּטַּהֵר שְׁתֵּי־צִפֳּרִים חַיּוֹת טְהֹרוֹת; וְעֵץ אֶרֶז וּשְׁנִי תוֹלַעַת וְאֵזֹב. (ויקרא י"ד ד')

 

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | 20-24 מנות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים: 

 

400 גרם עלי גפן במי מלח


200 גרם עגבניות מיובשות


1 גליל (180 גרם) גבינת עזים


זעתר


שמן זית


מיץ לימון


 
במטבח עם התנ"ך
במטבח עם התנ"ך צילום: בועז לביא

אופן הכנה:

  • שטפו היטב את עלי הגפן ממי מלח.
  • פרשו אותם על גבי מגבות נייר כדי לייבשם.
  • הניחו כמות קטנה של עגבניות מיובשות על קצה הגבעול.
  • הוסיפו חתיכה קטנה של גבינת עזים במרכז העלה.
  • תבלו בזעתר ומעט שמן זית.
  • גלגלו את עלה הגפן סביב גבינת העזים.
  • סדרו את עלי הגפן המגולגלים על מגש והזליפו מעליהם שמן זית ומיץ לימון לפני ההגשה.
 
 
עוד כתבות במדור מנות ראשונות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.