סלט ירקות עם פיתה מתובלת וגבינת פטה

 
עודכן 06:50 26/10/2014
תמרה אהרוני

כמה פשוט, ככה טעים: תמרה אהרוני מכינה סלט ירקות צבעוני ומתובל ומוסיפה בצד פיתה קראנצ'ית וגבינת פטה שעושה את כל ההבדל

 
 
 
 
 
סלט ירקות עם פיתה מתובלת וגבינת פטה
סלט ירקות עם פיתה מתובלת וגבינת פטה צילום : קרן ביטון כהן
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 15 דקות | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

2 מלפפונים


2 עגבניות


1 גזר, קלוף


1 פלפל אדום


1/2 בצל סגול


2 בצלים ירוקים


1/2 אבוקדו בשל


150 גרם גבינת פטה כבשים


 

לפיתה:
1 פיתה


שמן זית


כף זעתר (אבקה או עלים קצוצים)


 

לרוטב:
3-4 כפות שמן זית


מיץ מחצי לימון


מלח


פלפל


 

 

אופן הכנה:

  • פותחים את הפיתה וחותכים סביב סביב עד ששתי הדפנות של הפיתה נפרדות
  • בקערית מערבבים את שליש כוס שמן הזית עם הזעתר.
  • מורחים את התערובת על הפיתה.
  • מחממים מחבת וקולים את הפיתה עם הצד המרוח בתערובת כלפי מטה כ3-4 דקות.
  • חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל ס"מ ומערבבים בקערה גדולה.
  • על הירקות החתוכים יוצקים את מרכיבי הרוטב (אין צורך לערבב אותם לפני בקערה נפרדת) ומערבבים היטב.
  • בוצעים את הפיתה הקלויה ומפזרים על הסלט.
  • מפוררים מעל הכל את הגבינה.

 

 
 
עוד כתבות במדור פעמיים אהרוני
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.