קנלוני מוקרמים עם תרד ודלעת

 
עודכן 12:59 02/11/2014
איילת הירשמן

איילת הירשמן חושפת את המאמא האיטלקיה שבה ומכינה קנלוני מוקרמים במילוי ייחודי של תרד מאודה ופירה דלעת חרפרף. ויוה איטליה!

 
 
 
 
 
קנלוני
קנלוני צילום : מתוך התוכנית "פשוט וטעים"
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לתרד:

 

2 כפות שמן זית


1 בצל, קלוף וקצוץ דק


1 כף חמאה


3 שיני שום, קלופות וקצוצות


1 חבילה (500 גרם) עלי תרד טריים, שטופים


מלח, פלפל לבן


אגוז מוסקט מגורר



לדלעת:
1 כף שמן זית


פיסת דלעת קלופה בגודל 400 גרם, חתוכה לפיסות בגודל 6-7 ס"מ


1/2 כפית פלפלון צ'ילי יבש כתוש


מלח, פלפל שחור


אגוז מוסקט מגורר


250 גרם גבינת ריקוטה



לאפייה:
שמן זית


1 חבילה (250 גרם) קנלוני


200 גרם כדורי גבינת מוצרלה רכה, חתוכים ל-2-3 פרוסות


200 גרם גבינת פרמזן, מגוררת


1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה


מלח, פלפל לבן


אגוז מוסקט מגורר



שימון התבנית:
תרסיס שמן בטעם שמן זית/ קנולה


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

התרד:

  • שמים במחבת גדולה את השמן, מוסיפים את הבצל ואת החמאה, מחממים ומטגנים כמה דקות עד שהחמאה נמסה והבצל שקוף ומתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השום ואת התרד ומטגנים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, כ-5 דקות, עד שהתרד מתרכך.

הדלעת:

  • משמנים קצת את התבנית.
  • מסדרים את פיסות הדלעת בתבנית, יוצקים עליה עוד שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל לבן ובצ'ילי הכתוש וזורים מעט אגוז מוסקט.
  • מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 30 דקות.
  • מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 10 דקות עד שהדלעת רכה מאוד ומתחילה להזהיב.
  • מוציאים את התבנית מהתנור מעבירים את הדלעת לקערה גדולה.
  • מועכים במועך פירה, לקבלת מחית.
  • מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים.
  • מתבלים את התרד במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט ומערבבים.
  • מסירים מהכיריים. מעבירים לקערת הדלעת ה ומערבבים.
  • מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות).

מילוי הקנלוני:

  • משתמשים בשקית זילוף מוכנה (או מכינים שקית זילוף משקית ניילון המיועדת לסנדוויצ'ים).
  • ממלאים אותה במלית. חותכים את אחת הפינות התחתונות ומזלפים לתוך הקנלוני, על ידי שלוחצים וסוחטים את השקית בזהירות.
  • משנים את התבנית ומניחים בה הקנלוני הממולאים זה לצד זה אך לא צמודים ממש.

אפייה:

  • מניחים על הקנלוני את פרוסות גבינת המוצרלה ומטפטפים משמן הזית.
  • זורים מחצית מגבינת הפרמזן המגוררת, מורחים את השמנת החמוצה ומסיימים בשאר גבינת הפרמזן.
  • אופים 30-25 דקות, עד שהכל זהוב ומבעבע. מגישים.

 

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן


למתכונים נוספים מהתוכנית:

קציצות טונה ותירס

עוגת אקלייר שוקולד

 

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.