מנגולד ממולא בבורגול ברוטב לימוני

 
עודכן 12:15 06/11/2014
לימור לניאדו-תירוש

בבלוג הוותיק ובספרה החדש, לימור לניאדו תירוש מציעה מתכונים יצירתיים עם טעמים שנשארים קרובים לבית ולמסורות הבישול שעליהן גדלה. הכנת ממולאים היא חלק מאותה מסורת - איטית, סבלנית ומלאת נשמה. מתוך ספרה "מנה עיקרית", מתכון עמוס טעמים לעלי מנגולד ממולאים בבורגול ברוטב לימוני

 
 
 
 
 
מנגולד ממולא בבורגול
מנגולד ממולא בבורגול צילום : לימור לניאדו-תירוש
 

מנה ריחנית הספוגה בטעמים מגוונים, חמוצים-מתוקים ומעט פיקנטיים. היא מרהיבה להגשה ומתאימה לאירוח. למי שעבורם זו הפעם הראשונה בגלגול עלים ייתכן שהתהליך ייראה תחילה מסורבל מעט, אך לאחר 3-2 ממולאים תמצאו שהגלגול פשוט ואפילו מרגיע.

 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

25 עלי מנגולד צעירים ללא חורים


1/2 לימון


8 עגבניות שרי, חצויות


4 שיני שום, חצויות


2 כפות גרגרי רימון או אוכמניות מיובשות


 

למלית:
3/4 כוס בורגול עבה


2 כפות שמן


8 בצלים ירוקים, קצוצים


2 שיני שום, קצוצות


1/2 כוס דחוסה פטרוזיליה, קצוצה דק


2 כפות אוכמניות מיובשות


1 כף תרכיז רימונים


2 כפות מיץ לימון


1/2 כפית כמון


1 כפית מלח


1/2 כפית פלפל שחור


קורט שבבי צ'ילי



לרוטב:
1/4 כוס מים


3 כפות שמן זית


2 כפות מיץ לימון


1 כף מיץ רימונים


1/2 כפית מלח


1/4 כפית פלפל שחור


1 כפית סוכר


 

אופן הכנה:

  • חותכים את השליש התחתון של עלי המנגולד ומשתמשים רק בחלק הירוק והרחב (את החלק עם העורקים הלבנים העבים שומרים במקרר לתבשילים או סלטים).
  • מרתיחים סיר גדול עם שפע מים ו-1/2 לימון וחולטים בו את עלי המנגולד למשך 60-30 שניות.
  • העלים צרכים להיות רכים במידה כדי שלא ייקרעו בעת הגלגול.
  • מסננים ושומרים בקערה עם מים קרים.

מכינים את המלית:

  • שמים בורגול בקערה בינונית.
  • ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה.
  • חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
  • מסננים את רוב מי השטיפה מלבד כמות של 2 כפות.
  • מניחים לבורגול לתפוח במשך 10 דקות ומערבבים מדי פעם.
  • מטגנים בצל ירוק במחבת עם שמן זית 2 דקות תוך ערבוב.
  • מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים דקה.
  • מוסיפים בורגול ואת שאר חומרי המלית ומטגנים 3 דקות תוך ערבוב.

מילוי וגלגול:

  • מניחים עלה מנגולד על משטח עבודה, כשצד הנימים הבולטים כלפי מעלה.
  • מניחים כף מהמלית ומקפלים מעליה את צידי העלה.
  • מקפלים מעל את הקצה התחתון ומגלגלים.
  • אם יש עלה קרוע, מניחים עלה על עלה ואז מגלגלים כרגיל.

אפייה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מניחים חוט קשירה ארוך לרוחב תבנית אפייה קטנה ומעליו נייר אפייה.
  • משמנים את הנייר קלות ומניחים עליו את הממולאים בצפיפות כשצד התפר כלפי מטה.
  • מפזרים בין הממולאים עגבניות שרי חצויות, שיני שום חצויות וגרגרי רימון.
  • מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. סוגרים את הנייר וקושרים את החוט.
  • אופים 40 דקות.
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
 

מחפשים מתכונים נוספים ממגזין "על השולחן"? כנסו לאתר שלהם


מחפשים מתכונים נוספים של לימור לנידאו תירוש? נסו את אלה:

שבלול עלי פילו ממולאים בתרד

עוף שחור בשזיפים

נודלס טופו וירקות

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.