קארי עדשים וירקות עם חלב קוקוס

 
עודכן 11:39 09/11/2014
איילת הירשמן

איילת הירשמן מכינה את הגרסה שלה לאוכל מנחם - תבשיל קארי צמחוני מהיר עם חלב קוקוס. מתכון מרגיע ומלהיט בו-זמנית

 
 
 
 
 
קארי עדשים
קארי עדשים צילום : מתוך התוכנית "פשוט וטעים"
 

סוג מתכון: טבעוני | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 45 דקות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לעדשים:
1 כוס עדשים ירוקות


1/2 צרור פטרוזיליה


3 גבעולי סלרי עם העלים


1 בצל סגול, חצוי


 

לקארי:
1 כף שמן קנולה או שמן תירס


1 בצל סגול, קלוף ופרוס


4 גזרים, קלופים וחתוכים לקטעים של 1 ס"מ


2 כוסות פרחי כרובית


1 כוס פטריות (כמו שמפיניון) פרוסות לרוחב


2-3 (או לפי החריפות שאתם אוהבים) מחית קארי תאילנדי ירוקה**


1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס


1 כוס מים


1/2 1 כפות רוטב סויה


1 כף מיץ לימון


 

להגשה:
1 כוס כוסברה, קצוצה


 

**בחנויות למוצרי מזרח אסיה ובחלק מרשתות השיווק

 
 

אופן הכנת העדשים:

  • שמים את העדשים בסיר, מוסיפים את הפטרוזיליה, הסלרי והבצל ומכסים במים כך שיגיעו עד לגובה 5 ס"מ מעל העדשים. מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין פריכות ולא מתפוררות. מסננים.

הקארי:

  • מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הכרובית, הפטריות והגזר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם מעל להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב אבל לא נחרכים.
  • מוסיפים את מחית הקארי ומערבבים.
  • מוסיפים את רוטב הסויה, את העדשים, את חלב הקוקוס והמים מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים מיד את הלהבה לבינונית, כך שהבישול יהיה בבעבוע עדין אך לא ברתיחה ומבשלים כ-7 דקות.
  • מכבים את הלהבה ומסירים מהכיריים.
  • אם רוצים, מכניסים לסיר בלנדר מוט וטוחנים קצת מעט מהרוטב, לקבלת סמיכות.
  • מוסיפים את הכוסברה ומגישים.
 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? >> לחצו כאן

למתכונים נוספים מהתוכנית:

דגי פורל צלויים עם ירקות
שטרודל אגסים

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.