יום כתום • מתכון למרק בטטה אפויה

 

את הבטטה אופים בתנור כדי שתקבל טעם צלוי ומעושן, ואז מוסיפים לה ג'ינג'ר, בזיליקום וחלב קוקוס, שנותנים למרק רמזים אסיאתיים. שף איל לביא משדרג את המרק הכתום ומכין מרק בטטות חלומי

 
 
 
 
 
מרק בטטה צלויה
מרק בטטה צלויה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: טבעוני/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 4-6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

לבטטה האפויה:
1 ק"ג (בערך 2 יחידות בגודל בינוני) בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות


2 בצלים סגולים או רגילים, קלופים וחתוכים גס


שיניים קלופות מראש שום אחד


3-4 כפות שמן זית


מלח ופלפל שחור



להמשך הכנת המרק:
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר


1 קופסה (400 מ"ל) חלק קוקוס איכותי


חופן קטן עלי כוסברה (רשות)


חופן קטן עלי בזיליקום


מלח ופלפל שחור



להגשה:
חופן קטן בוטנים קלויים, קצוצים גס


קורט שבבי צ'ילי יבש


חופן קטן עלי נענע יפים


 

אופן הכנה:

  • שמים את כל המצרכים לבטטה האפויה בתבנית תנור. מערבבים, כף ששמן הזית יצפה את הכל, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  • אופים 30 דקות, עד שהבטטה, הבצל והשום התרככו והבטטה נראית טיפונת שרופה בקצוות.
  • מעבירים (בזהירות!) את תכולת התבנית לסיר בגודל בינוני.
  • מוסיפים את הג'ינג'ר, חלב הקוקוס, עשבי התיבול ומים (בערך ליטר וחצי).
  • מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-30 דקות נוספות.
  • טוחנים את המרק למרקם חלק בבלנדר רגיל או ידני. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
  • כשמגישים, מעטרים כל מנה בשבבי הצ'ילי, מעט בוטנים ועלי נענע יפים.

 

המתכון באדיבות איל לביא, שף המסעדות רוקח 73רוקח שוק ורוקח ים

 

מחפשים מתכונים מרקים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ופתיתים

מרק עוף ויטנאמי עם ירקות ואיטריות

מרק מיניסטרונה

 

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.