מתכון לוישיסואז • מרק כרישה ותפוחי אדמה

 
עודכן 08:27 24/11/2014
איל לביא, רוקח 73

בשבוע חורפי זה חולק איתנו השף איל לביא את הגרסה שלו לקלאסיקה צרפתית: מתכון למרק כרישה עם תפוחי אדמה, שום, שומר ויין לבן, שעונה לשם וישיסואז

 
 
 
 
 
מרק כרישה ותפוחי אדמה
מרק כרישה ותפוחי אדמה צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: טבעוני/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה 6 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:
1/4 כוס שמן זית


1 ק"ג (3-5 יחידות) תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות


1/2 ק"ג (2-3 יחידות) כרישה, שטופה היטב וחתוכה לפרוסות דקות


שיניים מראש שום אחד, קלופות ופרוסות


1-2 פקעות שומר, חתוכות לקוביות


1-2 כוסות יין לבן


1/4 כפית כורכום


מלח ופלפל לבן טחון


 

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הכרישה, תפוחי האדמה, השום והשומר ומאדים על להבה נמוכה אגב ערבוב כ-10 דקות.
  • מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על להבה גבוהה, עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין.
  • מוסיפים את הכורכום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות, עד שכל הירקות התרככו.
  • טוחנים את המרק למרקם חלק בעזרת בלנדר ידני. אם צריך מוסיפים מעם מים למרקם דליל יותר.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים, ביחד עם שמנת חמוצה ופפריקה מעושנת.

 

המתכון באדיבות איל לביא, שף המסעדות רוקח 73רוקח שוק ורוקח ים

 

מחפשים מתכונים מרקים נוספים? נסו את אלה:

מרק עגבניות ופתיתים

מרק עוף ויטנאמי עם ירקות ואיטריות

מרק מיניסטרונה

 
עוד כתבות במדור מתכוני מרקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.