טרבדוס/ בוריקטיס דה מייל • מאפה חנוכה של יוצאי יהדות ספרד

 
עודכן 10:13 07/12/2014
אורן גירון

לקראת חנוכה, הקונדיטור אורן גירון מכין מנה שמאפיינת את יוצאי יהדות ספרד - בורקיטס דה מייל או טרבדוס: מאפים פריכים, מתוקים במידה ומתפקעים ממילוי אגוזים עשיר

 
 
 
 
 
טרבדוס בוריקטיס דה מייל
טרבדוס בוריקטיס דה מייל צילום : אפיק גבאי
 

שלום לכולם,

 

חנוכה מדשדש מעבר לפינה ואנחנו כבר מיד לאחר סוכות עם ניחוחות טיגון הסופגניות מכל עבר.
הפעם בחרתי לכם מתכון מיוחד. מתכון המאפיין את חגי ישראל המתוקים (חגי תשרי, חנוכה, פורים) ונפוץ מאוד במטבחי יוצאי יהדות ספרד- בורקיטס דה מייל או טרבדוס: מאפים פריכים, מתוקים במידה (למרות ההספגה בסירופ סוכר) ומתפקעים ממילוי אגוזים עשיר. והכי חשוב - לא מטוגנים.

 

מדובר בכיסני בצק מהיר הכנה. כל החומרים מתערבבבים להם יחדיו בקערה אחת, ללא סדר מסוים, עד לקבלת בצק אחיד. רק תנו לבצק עיבוד לא ממושך מיד, איסוף החומרים ועוד קצת לאיחוד מושלם. 
לאחר מנוחה במקרר ניגשים מיד לרידוד הבצק לעלה דק מאוד. הקפידו על קימוח קל מאוד של משטח הרידוד על מנת לגרום לבצק לספוח מינימום קמח. קורצים עיגולים בקוטר של כ-8-10 ס"מ ומניחים מעל כל אחד כפית גדושה של מילוי. המילוי יכול להיות מבוסס על מגוון רחב של סוגי אגוזים טחונים דק. ניתן לשלב בתוכו גם פירות מיובשים קצוצים. הקפידו על נוכחות החלבון במילוי שתפקידו לקשור את המרכיבים ולייצבם במהלך האפייה.


כל עיגול בצק מתקפל עתה מעל המילוי ליצירת חצי סהר, ממש כמו בורקיטס, ואת שולי הבצק צובטים לאיטום מושלם בצביטות וקיפולי בצק או על ידי שימוש במזלג או מכשיר פלסטי לקיפול בצק ייעודי המשמש גם להכנת אמפנדס ואותו ניתם לרכוש בכל שוק או חנות לכלי בית.


אפו את הטרבדוס אפייה הגונה להזהבה וייבוש מלא של הבצק, כ-30 דקות ובמקביל הכינו סירופ סוכר עשיר ומתובל. מיד עם צאת המאפים מהתנור, טבלו אותו ממושכות, בעודם חמים (בזהירות!) בסירופ החם ולאחר מכם הניחו אותו בכלי איחסון, צקו מעליהם את יתרת הסירופ והניחו להם להתקרר לטמפרטורת החדר. להגשה פשוט "דגים" בכל פעם מאפה מן הסירופ.


הקפידו לשמור את המאפים מחוץ למקרר על מנת שסירופ הסוכר לא ישנה את מצב צבירתו והמאפה יישאר נימוח.
נסו ותתמכרו! חנוכה קרוב יותר מתמיד...

 

חג שמח שיהיה ובתאבון!

אפיה נעימה ושבוע נהדר,
אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 60 יחידות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לבצק:

 

100 גרם שמן


200 גרם חמאה רכה


240 גרם מים


כפית משחת וניל


720 גרם קמח


20 גרם אבקת אפייה



למילוי:
200 גרם אגוזי מלך, טחונים דק


150 גרם אבקת שקדים


1/2 כפית קינמון


75 גרם סוכר


1 חלבון


 

לסירופ:
1 ק"ג סוכר


400 גרם מים


מיץ וסרט קליפה מלימון אחד


 

אופן הכנה:

  • לבצק: מניחים את כל החומרים במיקסר מצויד בוו גיטרה ולשים עד קבלת בצק אחיד.
  • עוטפים ומניחים בקירור לשעה.
  • למילוי: מערבבים את כל החומרים לתערובת בצקית סמיכה.
  • לסירופ: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
  • מחמים את התנור לחום של 170 מעלות.
  • הרכבה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.
  • קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ ומניחים מעל כל אחד כפית גדושה מהמילוי.
  • סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים היטב את השוליים.
  • מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ואופים 1/2 שעה, להזהבה. מצננים.
  • מביאים את הסירופ לרתיחה ומניחים בכל פעם כ-10 בורקיטס לבישול קצר של דקה.
  • מעבירים לקופסא ויוצקים את שארית הסירופ מעל.
  • שומרים ומגישים בטמפרטורת החדר עד כ-10 ימים.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול והאפייה


מחפשים מתכונים נוספים לחנוכה של אורן גירון? נסו את אלה:

ספינג' מרוקאי אמיתי

לביבות ירק עשירות

סופגניות מיני יווניות

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.