סופגניות אירופאיות בתוספת חמוציות

 
עודכן 11:25 07/12/2014
עמית דונסקוי ל"אסם"

רעיון מקורי לשולחן החג עם טוויסט חמצמץ: סופגניות עם חמוציות שתופחות יחד עם הבצק. גם קערה אחת וגם קמח שמרים - אין מתכון קל מזה

 
 
 
 
 
סופגניות אירופאיות עם חמוציות
סופגניות אירופאיות עם חמוציות צילום : בועז לביא
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


4 כוסות קמח שמרים (560 גרם)


3/4 כוס סוכר (150 גרם)


1 כוס חלב חמים (200 מ"ל)


1 כוס מים חמימים (200 מ"ל)


50 גרם חמאה מומסת


1/2 כפית מלח


1 ביצה


1 כפית תמצית וניל משובחת


150 גרם חמוציות מיובשות



לטיגון:

שמן


 

לקישוט:

אבקת סוכר


 
 

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל רכיבי הבצק פרט לחמוציות ומערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית.
  • בסוף הלישה מוסיפים את החמוציות לערבול קצר עד לאיחודן עם הבצק.
  • מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  • מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח ולשים להוצאת האוויר.
  • מחזירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד/מגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  • בסיר רחב מחממים שמן עמוק ובעזרת 2 כפות יוצקים כדורים מהבצק ומחליקים לשמן החם.
  • מטגנים עד להזהבה.
  • מוציאים, מניחים על נייר סופג.
  • בוזקים אבקת סוכר מעל הסופגניות ומגישים מייד חם.

 

 

המתכון באדיבות "אסם"


מחפשים עוד מתכונים לסופגניות מיוחדות? נסו את אלה:

סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער

מאפינסופגניות יוגורט ותפוז

ברלינר - סופגניות עם קרם חלבה

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.