סופגניות אפויות עם גבינה ורוטב פירות יער

 
עודכן 11:38 07/12/2014
עמית דונסקוי ל"אסם"

לא כל סופגניה חייבת להיות מטוגנת כדי לצאת טעימה ורכה. הכירו את הסופגניות האפויות, כאן במילוי של גבינה טובה ורוטב פירות יער חמים

 
 
 
 
 
סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער
סופגניות אפויות ממולאות גבינה ברוטב פירות יער צילום : בועז לביא
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | 20 יחידות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

3.5 כוסות קמח שמרים (500 גרם)


4 כפות סוכר


1 כוס חלב חמים פחות כף


3 כפות שמן קנולה


1 כפית תמצית וניל


1 כף קוניאק


1 ביצה גדולה


1/2 כפית מלח



רכיבים למילוי:
250 גרם גבינה לבנה 9%


1/2 כוס חלב (100 מ"ל)


1 חבילה אינסטנט פודינג וניל


1 כף אבקת סוכר


 

רכיבים לרוטב:
1/2 כוס סוכר


1/2 כוס פירות יער (אפשר קפואים)


 
 

אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות בינונית את כל רכיבי הבצק כ-10 דקות.
  • מניחים את הבצק בקערה גדולה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  • לשים את הבצק להוצאת האוויר ויוצרים כ- 20-25 עיגולים חלקים.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת/ניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים 15-20 דקות או עד להזהבה. מוציאים ומצננים מעט.
  • מכינים את המילוי: במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את כל רכיבי המילוי עד לקבלת קרם יציב.
  • מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את הסוכר והפירות כ-10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.
  • מזלפים לתוך הסופגנייה את המילוי, מניחים מעט פירות יער מעל ומגישים חם.

 

 

המתכון באדיבות "אסם"


מחפשים עוד מתכונים לסופגניות מיוחדות? נסו את אלה:

סופגניות אירופאיות בתוספת חמוציות

סופגניות גיאורגיות במילוי קרם וניל

סופגניות במילוי קצפת ותותים

 
עוד כתבות במדור מתכונים לחנוכה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.