מתכון לקציצות עוף ותרד בציפוי קוסקוס פריך

 
עודכן 07:43 28/01/2015
עז תלם

משתעממים מפירורי לחם? קבלו מתכון מנצח לקציצות פריכות בציפוי קוסקוס עם חזה עוף טחון ותרד. נהדרות לארוחת ערב מהירה ביחד עם סלט ירוק

 
 
 
 
 
קציצות עוף ותרד בציפוי קוסקוס
קציצות עוף ותרד בציפוי קוסקוס צילום : אפיק גבאי
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות| זמן כולל: שעה | 20 קציצות, 4-6 מנות | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

צרור יפה של תרד (עדיף תרד תורכי עם הגבעולים), שטוף היטב וחתוך גס


500 גרם חזה עוף טחון


3-4 כפות פירורי לחם


1 ביצה


מלח ופלפל שחור גרוס


1 כוס קוסקוס דק (לא מבושל)


שמן רגיל לטיגון חצי עמוק


 

אופן הכנה:

  • מניחים בסיר רחב את עלי התרד עם מעט מים. מבשלים על להבה גבוהה כ-3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתרד התרכך ואיבד את רוב נפחו, אך נשאר עם צבע ירוק בוהק. מעבירים למסננת, נותנים לתרד להתקרר ואז סוחטים אותו היטב.
  • מעבירים את התרד לקרש חיתוך וקוצצים דק.
  • בקערה מערבבים את העוף הטחון עם הביצה, התרד הקצוץ, פירורי הלחם ומלח ופלפל. לשים מעט לקבלת תערובת קציצות אחידה.
  • מניחים את הקוסקוס על צלחת שטוחה.
  • מחממים את השמן הרגיל במחבת.
  • יוצרים קציצות עגולות ושטוחות, מצפים בקוסקוס משני הכיוונים ומטגנים בנגלות, 2-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
  • מוציאים לנייר סופג ומגישים, ביחד עם סלט טרי וטחינה ביתית. 

 

לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם היכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 
עוד כתבות במדור קוסקוס -כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.