מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים

 
עודכן 20:29 15/12/2014
עז תלם

לארוחת שישי מפוארת: קציצות עסיסיות מדג בורי טרי עם עשבי תיבול ברוטב עגבניות שהוא קצת חריימה וקצת דג מרוקאי. כדאי להגיש ביחד עם קוסקוס שיספוג את כל הטעמים

 
 
 
 
 
קצת מרוקו, קצת טוניס
קצת מרוקו, קצת טוניס צילום : אפיק גבאי
 

סוג: דגים | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה ו-15 דקות | 20 קציצות, 4-6 מנות | רמת קושי: קל 

 

בשניים מהמטבחים המפוארים של צפון אפריקה מכינים מנות דגים מיוחדות, שונות אבל דומות. במרוקו מכינים את הדג המרוקאי, שמתבשל ברוטב של עגבניות, שום, פלפלים טריים ופפריקה, בעוד בטוניס מכינים את החריימה, רוטב סמיך ומרוכז מאוד של פפריקות, כמון, קימל וזרעי כוסברה (זה משתנה, תלוי מי מכין), שום, שמן ורסק עגבניות. במתכון הזה לקחתי את התבלינים של החריימה והוספתי אליו את העבניות הטריות והפלפלים הטריים של המרוקאי, ונחשו מה? יצא טעים. מאוד!

ברשימת המצרכים כתוב להשתמש בדג טחון, אבל אם זמנכם בידכם מומלץ מאוד לקצוץ את הדגים ביד - המרקם שיוצא הרבה יותר מעניין מהטקסטורה האחידה והחד גונית שיוצאת מהמטחנה.

 

מצרכים:

        
לקציצות:
400 גרם פילה בורי טרי, מנוקה מעור ומאדרות וטחון (בשביל זה צריך לקנות בערך 1 ק"ג דג)


1 ביצה


1/3 צרור כוסברה, קצוץ דק (אפשר גם פטרוזיליה)


3 כפות קוסקוס רגיל


מלח ופלפל שחור גרוס



לרוטב:
2 פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות


5-6 שיני שום פרוסות דק


6 כפות שמן זית או רגיל


כפית קימל טחון


כפית כמון טחון


כף גדושה תערובת פלפלצ'ומה (או אריסה שאינה חריפה מדי)


כף גדושה רסק עגבניות


4 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות לקוביות


מלח ופלפל שחור גרוס


מיץ מלימון טרי, לפי הטעם


 
 

אופן הכנה:

    
מתחילים בהכנת הקציצות:

  • שמים את כל המצרכים לקציצות בקערה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • מכסים בניילון נצמד ומשרים בקירור 20 דקות. בזמן זה הקוסקוס סופח נוזלים מה שיעזור לקציצה להישאר אחידה.

עוברים לרוטב:

  • מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הפלפלים, השום, הכמון והקימל ומטגנים על להבה בינונית 3-4 דקות.
  • מוסיפים את הרסק ומטגנים דקה נוספת, ואז מוסיפים את העגבניות הטריות וכוס מים. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
  • מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית.
  • יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג מתערובת הדגים הטחונים ומניחים בעדינות ברוטב המבעבע. מחזיקים את הסיר בידיות ומנענעים אותו כך שכל הקציצות יתכסו ברוטב.
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, או עד שהקציצות התבשלו לחלוטין.
  • טועמים ומתקנים את התיבול של הרוטב ואם רוצים סוחטים פנימה מיץ לימון טרי. מגישים ביחד עם קוסקוס.

 

עז תלם הוא האיש מאחורי בלוג האוכל The Kitchen Coach, בו מסביר איך ולמה מתכונים עובדים

 
עוד כתבות במדור קוסקוס -כל המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.