פסטה ברוטב פטריות שמנתי - בלי טיפת שמנת

 
עודכן 10:35 17/12/2014
איילת הירשמן

איילת הירשמן שואבת השראה ממתכון שאמא שלה בישלה כשהייתה בכיתה ב' - פסטה עם פטריות ברוטב שמזכיר שמנת, אך ללא שמנת בכלל. נשמע מסובך? בכלל לא

 
 
 
 
 
פסטה ברוטב פטריות
פסטה ברוטב פטריות צילום : מתוך התוכנית פשוט וטעים
 

בימים שבהם אני צריכה רכות עוטפת וחמימה של פסטה בשמנת, אבל בלי הקלוריות, אני משתמשת בפטנט מ"ספר הפסטה הגדול" מאת בת' איילון, ספר מקסים שאמא שלי קנתה כשהייתי בכתה ב' והכינה בערך את כל המתכונים ממנו - וגם הכנו ממנו יחד את הפסטו הראשון שלי. הפטנט הוא לבשל ירקות זמן ארוך בחלב דל שומן, ובסוף להוסיף חלמון, והתוצאה היא קרמית ומעולה, כאילו הם בושלו בשמנת. הספר מציע את הרעיון עם קישואים, אבל ניסיתי אותו עם כל ירק אפשרי, ועם פטריות זה פשוט מצוין! זה לוקח זמן, אבל זאת ארוחה ששווה לחכו לה.

 

סוג מתכון: צמחוני | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: שעה ורבע | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לפסטה:

 

1 חבילה (500 גרם) ספגטי בבטה


1 כפית מלח


 

לרוטב:
1 בצל, קלוף


50 גרם חמאה


2 קופסאות (500 גרם בסך הכל) פטריות שמפניון


1/2 1 ליטר חלב 1% שומן


1 כפית מלח


עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה


50 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת


1 ביצה, טרופה



להגשה:
קליפת לימון מגוררת


פטרוזיליה קצוצה


 

אופן הכנה:

 

  • פורסים את הבצל דק (אפשר בסכין ואפשר בדיסקית הפריסה של מעבד המזון).
  • שמים את החמאה בסיר גדול, שיכיל בנוחות גם את הפסטה, וממיסים אותה על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את הבצל ומטגנים כמה דקות עד שהוא הופך שקוף.
  • מוסיפים מחצית מהפטריות ומטגנים יחד עוד 5 דקות, עד שהן מתרככות.
  • מוציאים כמה כפות מהבצל והפטריות לצלחת ושומרים בצד.
  • מוסיפים לסיר את החלב והמלח, מביאים לרתיחה ומיד מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאד וממשיכים לבשל, ללא כיסוי, עד שהחלב מתאדה כמעט לחלוטין - התהליך נמשך כשעה, שבמהלכה מערבבים מדי פעם את הרוטב בכף עץ - הפטריות ממש מתמוססות לתוך הרוטב.
  • בערך 5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את שאר פרוסות הפטריות ומערבבים אותן בתוך הרוטב.
  • ממשיכים לבשל 5 דקות - הן יישארו יציבות ונגיסות יחסית.
  • מכבים את הלהבה. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הקשקבל ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
  • כשהרוטב מוכן, מבשלים את הפסטה: ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
  • מוסיפים לסיר עם הרוטב את הפסטה המסוננת, מדליקים שוב את הלהבה הכי נמוכה, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב במשך דקה, עד שהפסטה עטופה ברוטב קרמי חלק. מסירים מהכיריים.
  • מחלקים לצלחות ומגישים עם קליפת לימון מגוררת ועם פטרוזילה קצוצה.

 

 
 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.